„Visa tarptautinė bendruomenė turi griežtai pasmerkti Rusijos agresiją ir įvesti griežčiausias sankcijas, privalo visomis įmanomomis priemonėmis remti puolamą tautą. Padėdami Ukrainai apsiginti, padedame apsiginti ir pačiai Europai“, – teigia V. Čmilytė-Nielsen.

Pasak jos, šis nepriimtinas agresijos aktas yra akivaizdus tarptautinės teisės normų pažeidimas, taip pat nusikaltimas Ukrainos žmonėms.

„Smerkiame Rusijos ginkluotųjų pajėgų puolimą prieš Ukrainą. Situacija smarkiai blogėja – matome beatodairišką apšaudymą, įskaitant civilius objektus. Šis nepriimtinas agresijos aktas yra akivaizdus tarptautinės teisės, visų civilizuotų normų pažeidimas. Taip pat nusikaltimas Ukrainos žmonėms. Šiandien labiau nei bet kada anksčiau, gindama europietiškas vertybes savo žemėje, Ukraina demonstruoja nedviprasmišką įsipareigojimą eiti Europos keliu. Todėl visiškai palaikome Ukrainos narystės Europos Sąjungoje siekį ir esame pasiryžę padėti“, – teigia V. Čmilytė-Nielsen.

Ukrainos ambasadorius padėkojo Lietuvai: kiekvieną dieną jaučiame jūsų paramą

Trečiadienį su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen susitikęs Ukrainos ambasadorius Petro Bešta padėkojo Lietuvai ir jos žmonėms už suteikiamą gynybinę, humanitarinę ir finansinę pagalbą.

„Norėčiau padėkoti Lietuvai, jos Vyriausybei ir visiems žmonėms – jūsų paramą mes jaučiame kiekvieną dieną. Esate mūsų partneriai ir artimi draugai“, – po susitikimo su Seimo pirmininke kalbėjo P. Bešta.

Ukrainos ambasadorius akcentavo, kad šalis jaučia Lietuvos paramą tiek saugumo srityje, tiek ir humanitarinės bei ekonominės pagalbos klausimuose. Be to, pridūrė P. Bešta, palaikymas jaučiamas net ir tarptautiniu lygmeniu.

Ukrainos ambasadoriaus teigimu, šiuo metu Ukrainai reikalinga visiška Rusijos izoliacija ir Ukrainos neskraidymo zonos klausimo sprendimas.

„Šiuo metu yra dvi pagrindinės problemos: Ukraina kovoja su visa turima gynyba ir mums reikia totalių sankcijų ir totalios izoliacijos nuo Rusijos. (...) Rytoj NATO ketina spręsti paskelbti Ukrainą neskraidymo zona. Problema ta, kad Rusija pakeitė kariuomenės strategiją ir atakuoja civilinius objektus, didžiuosius Ukrainos miestus”, – kalbėjo P. Bešta.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją