Taip politikė teigė sveikindama koalicijos partnerius Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus (TS-LKD) 30-mečio proga.

Pasak jos, „permainų ir iššūkių“ metas prasidėjo nuo pat 2020-ųjų rudens – kada konservatorių, liberalų ir „laisviečių“ koalicija pradėjo darbą.

„Šiai valdančiajai koalicijai kliuvo viena iš sudėtingiausių Seimo kadencijų nuo pat Nepriklausomybės atkūrimo“, – šeštadienį TS-LKD suvažiavime kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Politikė priminė, kad ši Vyriausybė ir valdančioji koalicija dorojosi ne tik su COVID-19 pandemija, bet ir Rusijos sukelta energetinių išteklių krize, invazijos į Ukrainą sukeltomis pasekmėmis.

„Šiame fone, kuris tęsiasi iki šiol, tenka spręsti vidaus politikos iššūkius, vykdyti savo programinius įsipareigojimus“, – kalbėjo Liberalų sąjūdžio lyderė.

Politikės teigimu, partneriai suformavo tvirtą centro-dešinės koaliciją, kurią vienija supratimas, jog aiški vertybinė valstybinė pozicija yra būtina Lietuvai.

„Mus vienija supratimas, kad be tvirtos valstybės, be aiškios vertybinės valstybinės pozicijos – ypač tarptautiniuose reikaluose – neturime jokios ateities perspektyvos. Mus vienija supratimas, kad tai yra visa ko pagrindas“, – kalbėjo ji.

Visgi, Seimo pirmininkė konstatavo, kad beprasidedantis politinis sezonas, veikiausiai, nebus ramus.

„Tikėtina, kad šioje valdančiojoje koalicijoje dirbsime iki kadencijos pabaigos. Artėjant rinkimams, nėra pagrindo manyti, kad turėsime ramaus, ritmingo darbo prabangą“, – konservatoriams kalbėjo ji.

„Tai puikiausiai išryškėjo išsivysčius diskusijai dėl mokesčių reformos, kai bet kokie mėginimai ieškoti kompromiso ar koreguoti sprendimų eiliškumą interpretuojami klaidingai – kaip atsitraukimas ar koalicijos nestabilumo ženklas“, – iš opozicijos pasigirstančią kritiką adresavo liberalė.

Todėl parlamento vadovė paragino koalicijos partnerius įgyvendinti užsibrėžtus darbus.


V. Mitalas: svarbiausias faktorius mūsų ateityje – Ukrainos pergalė


Tuo metu Laisvės partijos vardu TS-LKD sveikinęs Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas dėkojo konservatoriams, kad per visą kadenciją – nepaisant kilusių krizių – partneriai demonstravo pasitikėjimą vieni kitais.

Visgi, artėjant rinkimams, pasak V. Mitalo, bus svarbu ne tik įvertinti padarytus darbus, bet ir suteikti saugios ateities viltį Lietuvos gyventojams. O to esmė, pasak politiko – Ukrainos pergalė prieš Rusiją.

„Rinkėjai galvos apie ateitį, o mes suprantame, kad ateitis – nerami“, – pažymėjo jis.
„Galime sukurti gerą švietimą, galime sukurti sveikatos apsaugą, bet svarbiausias „X“ faktorius mūsų ateityje yra Ukrainos pergalė ir visos Europos saugumas“, – pabrėžė Laisvės frakcijos Seime seniūnas.

V. Mitalas atkreipė dėmesį, kad Vakaruose ir Europos Sąjungoje vis daugiau palaikymo sulaukia radikalios jėgos. Tačiau, pasak jo, Lietuva išlaiko pozityvų požiūrį į Briuselį ir narystę Bendrijoje.
„Neabejoju, kad nepaisant to, yra ir bus tų, kurie bandys mūsų optimizmą palaužti“, – teigė jis.

„Visada buvote ta politinė jėga, kuri turėjote principus ir tvirtą politinį stuburą. Visada buvote ta partija, kuri neabejojo mūsų valstybės provakarietiška kryptimi“, – kalbėjo V. Mitalas, linkėdamas išlaikyti tokią kryptį.

ELTA primena, kad šeštadienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) nariai susirinko į šventinį suvažiavimą, skirtą paminėti partijos įkūrimo 30-metį.

Susitikime konservatoriai ketina diskutuoti apie TS-LKD ateitį, priimti deklaraciją. Be to nusipelniusiems partijos nariams bus įteikti „Lietuvos ąžuolų“ apdovanojimai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją