Neeilinė Seimo sesija šaukiama šių metų vasario 12–15 dienomis, skelbiama parlamento pirmininkės pasirašytame potvarkyje.

Opozicijai prakalbus apie poreikį rengti neeilinę Seimo sesiją, šios iniciatyvos ėmėsi valdantieji. Kaip Eltai teigė Seimo vicepirmininkas Jurgis Razma, pirmadienį jau buvo surinkta 50 parašų neeilinei sesijai šaukti.

Konservatorius neslėpė, kad pagrindinis neeilinės sesijos pretekstas yra praėjusią savaitę Vilniuje vykęs ūkininkų protestas ir jo metu iškelti reikalavimai.

„Pagrindinis pretekstas – priimti akcizų įstatymo pataisas dėl žaliojo kuro platesnio naudojimo galimybių ir dėl akcizų suskystintoms naftos dujoms. Bet, aišku, bus ir kiti klausimai“, – sakė politikas.

Neeilinės sesijos metu taip pat siūloma nutarti dėl antisemitizmu kaltinamo parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio teisinės neliečiamybės naikinimo.

Praėjusią savaitę sostinėje praūžus ūkininkų protestui, Seimo opozicija ragino sušaukti neeilinę parlamento sesiją. Apie tai vieni pirmųjų prakalbo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovai, vėliau idėją parėmė ir socialdemokratai, Darbo partija. Tačiau reikalingų 47 Seimo narių parašų iniciatyvai paremti opozicijos atstovai teigė dar nepradėję rinkti.

Apie galimybę ūkininkų klausimus spręsti neeilinėje sesijoje buvo užsiminusi ir parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Po susitikimo su protestuotojais ji nurodė, kad Seimo pavasario sesija prasidės nuo ūkininkams aktualių klausimų sprendimo, tačiau politikė neatmetė, kad parlamente gims iniciatyva sušaukti ir neeilinę sesiją.

Neeilinė sesija gali būti šaukiama ne mažiau kaip trečdalio parlamentarų siūlymu – t. y., iniciatyvą turi palaikyti bent 47 Seimo nariai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)