„Vertinu blogai. Istorijos apie lėšų panaudojimą, skiriant jas giminaičiams, visada kelia klausimų dėl skaidrumo. Ar nusižengta teisės aktų ir etikos reikalavimams, turėtų vertinti atitinkamos institucijos ir Prezidentas, kaip skiriantis vadą į šias pareigas“, – komentare, kurį Eltai raštu perdavė pirmininkės atstovė Ilona Petrovė, nurodė V. Čmilytė-Nielsen.

„Tačiau ši istorija pasitikėjimo neprideda. Savo atsakymais žurnalistui kariuomenės vadas abejonių taip pat neišsklaidė“, – apgailestavo ji.

Lietuvos kariuomenės vadas V. Rupšys iš savo sūnaus Vilniuje nuomojasi butą ir tam gauna 445 eurų vadinamuosius butpinigius, antradienį pranešė portalas „15min“.

Publikacijoje teigiama, kad generolas leitenantas butą Vilniuje nuomojasi iš sūnaus Dovydo, kaip nurodoma jo privačių interesų deklaracijoje – nuo 2021 m. liepos. Kariuomenės vado, kaip ir kitų profesinės karo tarnybos karių, deklaracija nėra vieša.

Žurnalistams V. Rupšys argumentavo, jog nuomojasi butą iš sūnaus, nes Vilniuje gyvena tik darbo dienomis, laikydamasis Lietuvos įstatymų.

Vėliau portalui pateiktame kariuomenės atsakyme teigiama, jog V. Rupšys turi teisę nuomotis iš sūnaus, nes Vilniuje ir aplinkiniuose rajonuose nevaldo nekilnojamojo turto.

Visgi, viešojoje erdvėje kilo diskusijos dėl V. Rupšio bendravimo su „15min“ žurnalistu – keliamas klausimas, ar generolas neperžengė etikos normų.

Tuo metu parlamento gretose pasigirdo raginimų V. Rupšiui trauktis iš pareigų – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis nemano, kad generolas gali tęsti vadovavimą kariuomenei.