„Tai, kas neįvyko Vilniuje, sieksime, kad įvyktų Vašingtono samite – kad jau būtų kalba apie Ukrainos narystę NATO“, – po susitikimo su V. Zelenskiu komentavo V. Čmilytė-Nielsen.

„Už dviejų dienų čia svečiuosis Roberta Metsola, Europos Parlamento pirmininkė. Su ja kalbėsime apie Ukrainos kuo greitesnę integraciją ir kelią į Europos Sąjungą. Ir, iš esmės, visapusis palaikymas, kurį Seimas labai nuosekliai rodo Ukrainai, jis toliau bus tęsiamas“, – pridūrė Seimo pirmininkė

Pasak V. Čmilytės-Nielsen, susitikimo metu Ukrainos prezidentas dėkojo Lietuvai ir juokavo, jog nebežino, kokios dar paramos gali prašyti.

„Prezidentas dėkoja Lietuvai ir pusiau juokais, pusiau rimtai pasakė, kad nėra ko daugiau prašyti iš Lietuvos, nes Lietuva ir taip daro viską, ką gali. Tai yra, sakyčiau, įvertinimas to, ką darome ir ką darėme visą laiką nuo pat pilno masto karo pradžios“, – teigė Seimo pirmininkė.

„Svarbiausia Ukrainai dabar yra ginkluotė, svarbus palaikymas kelyje į Europos Sąjungą ir šioje srityje Lietuva labai daug daro. Tai yra mūsų prisiimtas įsipareigojimas toliau būti Ukrainos ambasadoriais visuose formatuose, kur yra reikalinga ir būtina, nes matome Ukrainos kovą kaip savo kovą“, – akcentavo ji.

ELTA primena, kad trečiadienį Lietuvoje lankosi Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Tai jau ketvirtas politiko apsilankymas Lietuvoje.

Kyjivo lyderio darbotvarkėje – susitikimas su prezidentu Gitanu Nausėda, kurio metu buvo aptarta Rusijos karo Ukrainoje eiga, paramos Ukrainai klausimai, šalies integracijos į ES ir NATO procesai. V. Zelenskis taip pat susitiks su premjere Ingrida Šimonyte, parlamento vadove Viktorija Čmilyte-Nielsen bei Seimo delegacija.

Popietėje valstybių vadovai kreipėsi į susirinkusiuosius greta Prezidentūros, Daukanto aikštėje. Vakare G. Nausėda ir V. Zelenskis ketina lankytis ir lankysis Lietuvos ir Ukrainos pirmųjų ponių iniciatyva įsteigtame Ukrainos centre, kur susitiks su Lietuvoje gyvenančiais ukrainiečiais karo pabėgėliais.

V. Zelenskis ketina palikti Lietuvą dar šįvakar – po apsilankymo Vilniuje, Ukrainos prezidentas vyks į kaimynines Latviją ir Estiją.
Pastarąjį kartą V. Zelenskis Lietuvoje lankėsi praėjusių metų liepą, Vilniuje vykstant NATO viršūnių susitikimui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)