Taip politikė įvertino šalies vadovo Gitano Nausėdos raginimus apie karo grėsmę prakalbusiam užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui „atsisėsti ir nusiraminti“.

„Man atrodo, tokia retorika nepadeda susitarti. Suprantu, kad artėjant prezidento rinkimams, matyt, tokių pasisakymų bus vis daugiau. Tai vienas iš rinkiminio periodo elementų, kurių, kalbant apie saugumą, apie valstybės gynybą, visiškai nesinorėtų matyti“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Norėtųsi – dabartiniu laikotarpiu ypatingai – kad Vyriausybės atstovai, Prezidentūra nesišpilkuotų, kalbant apie svarbiausius, fundamentalius valstybės klausimus“, – pažymėjo ji.

ELTA primena, kad užsienio reikalų ministras G. Landsbergis išskirtiniame interviu Eltai užsiminė apie būtinybę Lietuvai kuo greičiau įvertinti savo saugumo koncepciją. Pasak politiko, po Šaltojo karto sukonstruota pasaulio struktūra byra akyse, tačiau Lietuvoje apie iškilusias egzistencines grėsmes vis dar vengiama kalbėti.

Visgi, reaguodamas į šiuos perspėjimus, prezidentas Gitanas Nausėda palinkėjo konservatorių lyderiui „atsisėsti ir nusiraminti“.

„Neatsitiko nieko tokio pastarosiomis savaitėmis ar dienomis, ko nebūtume žinoję anksčiau. Tačiau tuo metu vertinimai buvo vienokie, staiga spalvos labai sutirštinamos. Siūlyčiau tiesiog užsienio reikalų ministrui atsisėsti ir nusiraminti”, – žurnalistams Nemenčinėje sake G. Nausėda.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)