„Labai abejoju, nes ir terminai nebūtų išlaikyti. Tai nemanau, kad bus skubama traukti jį į darbotvarkę kol kas“, – Eltai pirmadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen, reaguodama į Mišrios Seimo narių grupės seniūnės Agnės Širinskienės pasvarstymus feisbuke.

„Tačiau taip, Teisės ir teisėtvarkos komitetas turi apsvarstyti pasiūlymus gautus, tai tiesiog atėjo eilė tam projektui, todėl tai ir daro“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad Seimas po svarstymo gegužės mėnesį pritarė valdančiosios daugumos partijų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui. Tam, kad jis būtų priimtas, parlamentarai turės balsuoti dar kartą.

Projektu siūloma sureguliuoti santuokos nesudariusių, tačiau bendrus tarpusavio santykius kuriančių asmenų tiek turtinius, tiek asmeninius neturtinius santykius.

Skeptiškai įstatymą vertina dalis Seimo narių valdančiojoje daugumoje ir opozicijoje. Abejones dėl projekto ne kartą yra išsakęs ir prezidentas. Visgi, konkrečių įstatymo detalių bei savo požiūrio dėl jų šalies vadovas nekomentuoja ir tikina, kad laukia galutinio Seimo apsisprendimo.

Įstatymą inicijavusios Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė rugpjūčio pabaigoje pareiškė, kad artėjanti Seimo rudens sesija yra paskutinė, kada galima priimti Civilinės sąjungos įstatymo projektą.