„Būtent dabar reikia stiprios Švedijos pozicijos dėl demokratinių vertybių. Džiaugiuosi, kad esame gerose rankose. Efektyviose ir sėkmingose švedų rankose“, – renginio dalyviams kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Anot pranešimo žiniasklaidai, Seimo pirmininkė pažymėjo, kad labai simboliška, jog Švedija pirmininkauti ES Tarybai pradėjo, kai minimas bendrosios rinkos 30-metis.

„Bendrosios rinkos sukūrimas yra sprendimas Europos konkurencingumui ir patrauklumui pasaulyje didinti. Bendrajai rinkai dažnai kyla pavojus, kai nerandame europinių sprendimų svarbiausiose srityse. Pavyzdžiui, energetikoje, kur reikia mažinti energijos kainas ir plėtoti atsinaujinančius energijos šaltinius, taip pat siekti Europos Sąjungos nepriklausomybės nuo Rusijos išteklių“, – pažymėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Parlamento vadovė atkreipė dėmesį, kad Lietuva palaiko Švedijos ryžtą toliau remti Ukrainą, koordinuoti šalies atstatymą ir padėti jos europietiškame kelyje bei sveikina pastangas užtikrinti Rusijos atsakomybę už karo ir agresijos nusikaltimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją