„Turiu ne vieną galimą kandidatūrą, tačiau kol kas vyksta tas etapas, kuomet, viena vertus, ieškau kandidatų, kita vertus, kalbu su pirmaisiais. Ir, žinoma, vėliau jau bus derinimo procesas su frakcijomis – tiek su koalicijos partijomis, tiek su opozicija“, – antradienį Seime susirinkusiems žurnalistams sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Suprantama, kad, turint galvoje, kokie iššūkiai šios institucijos laukia 2024 m., tai yra labai atsakingas darbas“, – akcentavo ji.

Klausiama, ar galima tikėtis, kad naujoji VRK vadovo kandidatūra bus pristatyta Seimui dar šioje pavasario sesijoje, parlamento vadovė teigė, kad toks scenarijus yra galimas.

„Aš tikiuosi, kad pavyks pateikti (kandidatūrą – ELTA) Seimui dar šioje sesijoje“, – vylėsi ji.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę J. Petkevičienė pranešė atsistatydinanti iš komisijos vadovės pareigų. Tokį savo sprendimą ji grindė asmeninėmis priežastimis ir sunkumais šeimoje.

Praėjus savivaldos rinkimams, Seimo nariai suabejojo VRK ir jos pirmininkės kompetencijomis. Klausimai dėl J. Petkevičienės ir VRK darbo kilo po to, kai savivaldos rinkimų metu kilo sumaištis Visagino ir Anykščių rajono savivaldybėse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją