„Šioje situacijoje svarbiausias yra Lietuvos interesas. Nematau problemų, jeigu prezidentas mano, kad jis gali geriausiai apginti Lietuvos žmonių interesą, prisiima atsakomybę dėl EVT sprendimų ir šie sprendimai suderinami su Vyriausybe. Joks konfliktas mūsų nė per milimetrą nepastūmėja prie Lietuvai reikalingų sprendimų Europoje“, – Eltai perduotame komentare nurodė Seimo pirmininkė.

ELTA primena, kad ketvirtadienį prezidentas, reaguodamas į užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio siūlymą, kad į artimiausią EVT turėtų vykti premjerė, akcentavo, jog jis yra vienintelis tiesiogiai visų Lietuvos Respublikos gyventojų renkamas politikas, o savo konstitucinių funkcijų taip pat nėra nusiteikęs niekam deleguoti. Be to, pažymėjo prezidentas, siekiant važiuoti į Briuselį spręsti išaugusių elektros kainų problemų, reikia būti pasiruošusiam. O dešiniųjų Vyriausybė, žurnalistams teigė šalies vadovas, tokia nėra. Anot jo, šiuo metu Ingridos Šimonytės vedamas Ministrų kabinetas neturi jokių konkrečių pasiūlymų.

Į tokią išsakytą poziciją netruko sureaguoti ir premjerė. Pasak jos, būtų gerai, jei prezidentas ne tik mokytų kitus kaip elgtis, bet ir pats prisiimtų deramą atsakomybę.

„Jeigu prezidentas yra prisiėmęs atsakomybę tai daryti, tai būtų nelabai etiška mokėti tik piršteliu parodyti į kitus. Reikia ir savo atsakomybės dalį prisiimti“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė Vyriausybės vadovė.

Diskusijos dėl atstovavimo EVT kilo po to kai užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis trečiadienį pareiškė, kad, siekiant Lietuvai tinkamo sprendimo dėl išaugusių elektros kainų, būtų gerai, kad ne prezidentas, bet premjerė važiuotų į artimiausią Europos Vadovų Tarybą. Tokią poziciją G. Landsbergis išsakė komentuodamas šalies vadovo Gitano Nausėdos antradienį išsakytą poziciją, kad jis vertins tai, kaip energetikos ministrui Dainiui Kreiviui toliau seksis derėtis ES ir Švedijoje dėl Lietuvai svarbių sprendimų elektros energijos sektoriuje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)