Konferencijos pradžioje į Europos valstybių parlamentų pirmininkus kreipsis ir pagrindinius pranešimus pristatys Slovėnijos prezidentas Borutas Pahoras (Borut Pahor) ir Europos Parlamento Pirmininkė Roberta Metsola. Bus aptartas nacionalinių parlamentų vaidmuo nepaprastosios padėties politikoje, bus kalbama apie Europos Sąjungą kaip stabilumo, saugumo ir gerovės garantą regione (ir už jo ribų).

Vizito Slovėnijoje metu Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen susitiks su Šveicarijos Konfederacijos Nacionalinės Tarybos Pirmininke Irène Kälin.

Antradienį, kovo 29 d., vizito darbotvarkėje – Baltijos valstybių parlamentų pirmininkų susitikimas su Lenkijos Seimo pirmininke Elżbieta Witek. Seimo Pirmininkė taip pat susitiks su Šiaurės ir Baltijos valstybių parlamentų pirmininkais (NB8).

Antradienio vakarą Baltijos valstybių parlamentų pirmininkai susitiks su Čekijos Respublikos Parlamento Senato Pirmininku Milošu Vystrčilu.

Trečiadienį, kovo 30 d., delegacijos dalyvaus Čekijos ir Baltijos valstybių diplomatinių santykių užmezgimo 100-mečio minėjimo renginiuose Prahoje (Čekija).

Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen tars sveikinimo žodį konferencijoje „Čekijos ir Baltijos šalių santykių šimtmetis“. Po to bus aplankyta paroda „Čekijos ir Baltijos valstybių santykių šimtmetis“. Baltijos valstybių parlamentų pirmininkų delegacijos aplankys ir pagerbs Jano Palacho susideginimo vietą.

Vizito darbotvarkėje numatyti susitikimai su Čekijos parlamento Senato ir Atstovų rūmų pirmininkais, Čekijos Ministru Pirmininku.

Seimo Pirmininkė susitiks su „Laisvosios Europos radijo“ generaliniu direktoriumi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)