„Matosi jau dabar, kad dauguma kandidatų, matyt, ketina paskelbti apie savo apsisprendimą metų pabaigoje – kas yra visiškai suprantama, logiška, racionalu“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Mes (Liberalų sąjūdis – ELTA) turėsime suvažiavimą rugsėjo mėnesį. Manau, kad apie tai padiskutuosime. Bet prognozuoju, kad galutinį sprendimą dėl to, ar turėsime savo kandidatą, ar remsime kažką kitą – mes galutinį sprendimą paskelbsime metų pabaigoje“, – partijos poziciją išdėstė politikė ir nurodė, kad partijos gretose tęsiasi diskusijos šiuo klausimu.

Artimiausi šalies vadovo rinkimai vyks 2024 m. gegužę. Kol kas apie planus siekti šalies vadovo posto paskelbė tik Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narys Aurelijus Veryga.

Ar sieks antros kadencijos prezidento poste metų pabaigoje ketina apsispręsti ir dabartinis šalies vadovas Gitanas Nausėda.

2019 m. rinkimuose valstybės vadovu išrinktas G. Nausėda, antrajame balsavimo ture aplankęs tuometę Seimo narę Ingridą Šimonytę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)