„Šiandieną Seimas apsispręs slapto balsavimo metu. Aš manau, kad tie priekaištai, tie pastebėjimai, kurie yra išsakyti Antikorupcijos komisijos daugumos narių, kurie ir privedė prie to balsavimo, šiandieną yra pagrįsti. Tai matysime, kaip Seimas nuspręs visas“, – žurnalistams Seime teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Todėl parlamento vadovė mano, kad A. Stončaitis turėtų trauktis iš Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigų.

„Nėra atsakyti visi klausimai ir nėra atsikratyta to šešėlio, kuris yra“, – pabrėžė ji.

Visgi, vertindama opozicijos bandymus patraukti D. Morganą iš Priklausomybių prevencijos komisijos pareigų, V. Čmilytė-Nielsen akcentuoja, kad argumentų šiam sprendimui nepakanka.

„Atrodo, kad tai tam tikras politinis ping pongas. Bet jeigu mes pažiūrėsime į tas priežastis, kurios šias iniciatyvas lėmė, tai jos yra labai skirtingos. Nes Morganos Danielės atveju yra jos išsakyta nuomonė vienoje laidoje. Ir už tai nuimti komisijos pirmininką ar pirmininkę, man rodos, yra perteklinė priemonė“, – sakė parlamento vadovė.

S. Skvernelis: valdančiųjų atstovai Antikorupcijos komisijoje nenori girdėti argumentų

Savo ruožtu Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis akcentuoja, kad valdančiųjų atstovai Antikorupcijos komisijoje dėl A. Stončaičio nenori girdėti argumentų.
„Komisijoje dirbantys pozicijos atstovai, jų yra dauguma, jie nenori girdėti argumentų arba nesupranta, arba apsimeta, kad nesupranta, kas yra parašyta. Tai kokius dar atsakymus gali Stončaitis duoti dar aiškesnius nei yra davęs“, – žurnalistams Seime antradienį teigė S. Skvernelis.
Tuo tarpu, kalbėdamas apie bandymą atstatydinti D. Morganą iš Priklausomybių prevencijos komisijos pirmininkės pareigų, S. Skvernelis pripažįsta, kad tai buvo „atsakas į tą veiksmą, kurį darė pozicija“.
„Jeigu taikomas toks pats principas vienam, tai ir kitam Seimo nariui turi būti pritaikytas. Pasižiūrėsime, kaip šie balsavimai pasibaigs“, – akcentavo jis.

ELTA primena, kad antradienį Seimas ketina spręsti, ar atleisti Morganą Danielę iš Seimo Priklausomybių prevencijos komisijos pirmininkės pareigų ir Algirdą Stončaitį iš Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigų.

Opozicijos nuomone, M. Danielė negali vadovauti Seimo Priklausomybių prevencijos komisijai, nes jai dar 2021 m. lapkričio mėnesį šios komisijos nariai yra išreiškę nepasitikėjimą.

Tuo tarpu nutarimo projektą, siūlantį atleisti Algirdą Stončaitį iš Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigų dėl nepasitikėjimo, šios komisijos vardu ketina pateikti parlamentaras Bronislovas Matelis.

Grupė Seimo Antikorupcijos komisijos narių dar 2022 m. rudenį kreipėsi į Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininką Algirdą Stončaitį prašydami pateikti paaiškinimus dėl viešojoje erdvėje apie jį pasirodžiusios informacijos.

Antikorupcijos komisijos nariai nepasitikėjimą A. Stončaičiu išreiškė dar sausio mėnesį po to, kai lapkričio 7 ir 9 dienomis viešojoje erdvėje publikuoti straipsniai, kuriuose buvo teigiama, kad A. Stončaičiui 2019 m. neva neturėjo būti išduotas leidimas dirbti su įslaptinta informacija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)