„Sakyčiau, kad šiuos tekstus jau analizuoti ar vertinti rimtai neįmanoma. Jie daugiausiai pasako apie tai, kas dedasi autoriaus galvoje. Ten dedasi negeri dalykai“, – ketvirtadienį Eltai sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Etikos ir procedūrų komisija neabejotinai sulauks kreipimųsi, bet kai žmogus nueina į tokią raišką – akivaizdu, kad Etikos ir procedūrų komisijos verdiktai jam jau nebėra įdomūs. Jie turėtų rūpėti kiekvienam Seimo nariui, bet nemanau, kad rūpi šiam Seimo nariui, sprendžiant iš jo tekstų ir iš jo pasirinktos retorikos“, – apgailestavo ji.

Pastaruoju metu R. Žemaitaitis sulaukia kritikos dėl užgaulių įrašų socialiniame tinkle „Facebook“. Trečiadienį jis pasidalino vienos Palangos kavinės, ant kurios sienos pavaizduotas vulgarus piešinys, nuotrauka ir parašė, kad premjerei Ingridai Šimonytei, Seimo pirmininkei V. Čmilytei-Nielsen, ekonomikos ir inovacijų ministrei Aušrinei Armonaitei bei kitoms Seimo narėms „labai patinka būti žaginamom“.

Į tai netruko sureaguoti Lietuvos žmogaus teisių centras, paraginęs Seimą įvertinti tokį politiko elgesį. Pasak jų, tokiais pasisakymais parlamentaras plačiam savo sekėjų ratui skleidžia diskriminacines ir moteris žeminančias nuostatas.

„Raginame p. Žemaitaitį atsiprašyti už šį gėdingą įrašą. Raginame Seimą pagaliau įvertinti tokį R. Žemaitaičio elgesį. Raginame Lietuvos policiją pradėti tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo minėtoje kavinėje“, – teigia LŽTC.

Tuo metu dėl ankstesnių antisemitinių pareiškimų valdantieji ketina R. Žemaitaičiui inicijuoti apkaltą.