„P. Gražuliui visaip gali baigtis. Jis yra Seimo narys rekordininkas daugeliu prasmių, matyt, bet net ir ta prasme, kad pagal du kriterijus jam gresia apkalta. Tai vakar buvo diskusija dėl tyrimo komisijos sudarymu, kad per du mėnesius ji ištirtų tą incidentą, dėl kurio kyla pagrįstų klausimų, tai yra balsavimą už kitą Seimo narį“, – „Žinių radijui“ teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Tiesiog bus išvados, bus ir Seimo sprendimai. Tai aš sakyčiau, kad įprasta pakankamai situacija, ne vieną kartą jau esame panašių turėję. Seimas apsispręs“, – taip pat akcentavo ji.

ELTA primena, kad apkaltos procedūros P. Gražulis sulaukė dėl to, kad pernai rugsėjo 15 d. Seimo plenarinio vakarinio posėdžio metu, balsuodamas už Seimo narį Liną Jonauską, „savo sąmoningais veiksmais pažeidė Seimo statutą, Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintą sąžiningumo principą bei galimai šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir (ar) sulaužė Seimo nario priesaiką“.

Parlamentaras P. Gražulis Seimo etikos sargams nurodė, kad galėjo netyčia klaidingai paspausti Seimo nario L. Jonausko darbo vietoje esantį balsavimo mygtuką.

Seimas antradienį sudarė specialiąją tyrimo komisiją, kuri tirs už kitą Seimo narį balsavusio parlamentaro P. Gražulį elgesį ir pateiks išvadą, ar yra pagrindo pradėti jam apkaltos procedūrą.

Specialiojoje komisijoje dirbs įvairioms Seimo frakcijos atstovaujančių 11 Seimo narių. Iki šių metų gegužės 1 d. ši komisija turės atlikti tyrimą bei pateikti išvadą Seimo Pirmininkui.

Visgi, P. Gražuliui gresia apkalta ir kitu pagrindu. Praėjusių metų birželį Apeliacinio teismo sprendimu politikas pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Byloje nustatyta, kad veikdamas privataus juridinio asmens, t. y. UAB „Judex“, interesais, jis neleistinai kišosi į valstybės tarnautojų veiklą, skatindamas juos nesilaikyti teisės aktų reikalavimų bei atlikti neteisėtus veiksmus, taip pat naudojosi šios bendrovės jam suteiktomis lėšomis. Tokiais veiksmais P. Gražulis diskreditavo Seimą, sumenkino Seimo nario vardą, valstybės politiko patikimumą ir prestižą ir taip padarė didelę neturtinę žalą valstybei.

Tačiau politikas apskundė teismo nuosprendį Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) ir taip nutolino bręstančios apkaltos procesus.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją