Mato pirmuosius politikavimo ženklus

Paklausta, kiek plačiai nušviestoje vaiko paėmimo iš mamos temoje ji įžvelgia politikavimo, pašnekovė teigė, kad pirmieji požymiai jau tikrai yra.

„Kol kas matau tik pirmuosius žingsnius, pirmus pareiškimus, jie yra iš tikrai aukštų tribūnų, ir mes, matyt, visi puikai suprantame, kiek pavojų slypi tokioje situacijoje. Pirmiausia, aišku, reikia išsiaiškinti visas aplinkybes, visą situaciją, dabar klausimų tikrai yra daugiau nei atsakymų, todėl pati kaip politikė ir kitus politikus kviesčiau neskubėti su išvadomis. Ir ypač nesinorėtų, kad ši tema būtų naudojama artėjančių rinkiminių metų kontekste. Tai viliuosi, kad karčios patirties ir išimties politikams užteks, kad to nedarytų“, – vylėsi V. Čmilytė-Nielsen.

Tiek visuomenė, tiek šią temą jau eskaluojantis politikai kelia pasitikėjimo institucijomis – Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba, policija klausimus. Tačiau Seimo pirmininkei tokių klausimų nekyla.

„Kaip ir sakiau, tarnybose vyksta vidiniai tyrimai, tai manyčiau, kad tais procesais reikia pasitikėti, o teismų sprendimus reikia vykdyti. Kaip suprantu, šis paviešintas vaizdo įrašas darytas prieš porą mėnesių, o paviešintas dabar. Man kaip mamai nerimą kelia tai, kad vaiko veidas neuždengtas, duomenys nėra apsaugoti. Kaip visada tokiose situacijoje ne viena pusė yra kalta, o dažniausiai nukenčia ir skaudžiausiai nukenčia vaikas. Dabar labai norisi matyti tą žinutę ir paraginti visus, kad kiek galima susilaikytų, susitvardytų ir užtikrintų, kad vaikas būtų saugus, kad tos neigiamos pasekmės, kurios neišvengiamai užgriūva, kad jos būtų kuo švelnesnės“, – kalbėjo Seimo pirmininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)