„Šita kandidatūra nėra derinta nei su ministru pirmininku, nei su aplinka, – DELFI pirmadienio vakarą teigė Sauliaus Skvernelio patarėjas S. Malinauskas. – Tai yra tik pasvarstymas frakcijoje.“

Vos pasklidus kalboms apie tai, kad į žemės ūkio viceministrus gali būti siūlomas Seimo nario P. Čimbaro sūnus, buvo pradėta viešai kalbėti apie galimą interesų konfliktą bei patirties stoką. O pirmadienį feisbuke ėmė plisti M. Čimbaro iš socialinių tinklų jau spėtos pašalinti nuotraukos, kuriose jis užfiksuotas su alkoholiniais gėrimais ir pripučiama lėle.

S. Malinausko teigimu, nuotraukos nėra priežastis, dėl kurios M. Čimbaras negalėtų eiti šių pareigų. Jis tvirtino, kad kalbama apie patirtį ir interesų konfliktą.

„Yra aplinkybės, kurias reikia vertinti, – teigė S. Malinauskas. – Gal ne tiek nuotraukos, kurios kažkada darytos, tai ne esminis dalykas. Žmogus studijavo, gal tai per daug sureikšminama.“

Skirmantas Malinauskas

S. Malinauskas pabrėžė, kad kalbama apie kompetencijas. „Ar viceministro pozicija yra ta, kurioje reikia semtis patirties? – klausė premjero patarėjas. – Turint galvoje, kad viceministrų komanda renkama pagal tai, kad būtų savo sričių specialistai.“

S. Malinauskas pabrėžė, kad viceministrai savo sritis dažnai išmano kur kas geriau nei pats ministras.

Premjero patarėjas taip pat priminė, kad ir koalicinėje sutartyje yra punktas, kuriuo teigiama, kad ir viceministrai turi būti derinami su premjeru.

„Akivaizdu, kad siūloma pozicija frakcijos kolegai, jo sūnui. Be jokios abejonės kyla abejonių dėl interesų konflikto“, – tvirtino S. Malinauskas.

„Mano vertinimu, šita kandidatūra skiriama nebus“, – tvirtino S. Malinauskas.

DELFI primena, kad M. Čimbaro nuotraukos feisbuke plisti pradėjo pirmadienio rytą, kai jomis pasidalijo Haroldas Mackevičius. Nuotraukos buvo paviešintos po pasklidusių kalbų apie galimą M. Čimbaro kandidatūrą į žemės ūkio viceministrus.

Modesto Čimbaro nuotraukos "Instagram" tinkle

DELFI susisiekus su Lietuvos socialdemokratų darbo partijos frakcijai Seime priklausančiu Petru Čimbaru, šis atsisakė pasidalinti sūnaus kontaktais ir situaciją pakomentavo pats.

„Jis kol kas nėra viešas asmuo, gali juo ir nebūti“, – apie į viceministro kėdę nusitaikiusį sūnų kalbėjo Seimo narys ir pridūrė, kad jo sūnus dar gali persigalvoti, sėsti į lėktuvą ir išskristi laimės ieškoti svetur.

P. Čimbaras teigia nė nematęs nuotraukų, kurios sklinda feisbuke, tačiau patvirtino, kad situaciją su sūnumi jau aptarė. „Ką tik kalbėjau su sūnumi, tos nuotraukos buvo pavogtos 2016-aisiais metais, prieš seimo rinkimus, – teigė P. Čimbaras ir patvirtino, kad plintančios nuotraukos tikrai priklauso jo sūnui. – Iš jo (iš jo sūnui priklausančios anketos „Instagram“ tinkle – DELFI), bet buvo įsilaužta ir pavogta. Kažkas, matyt, ieškojo kompromato 2016-aisiais metais, prieš Seimo rinkimus.“

Seimo nariui priminus, kad nereikia niekur laužtis, jei nori pamatyti, ką „Instagram“ tinkle viešina socialinio tinklo vartotojai, P. Čimbaras tvirtino, kad nemato tame nieko blogo. „Jaunimas gi gyvena „Instagram“ ir ten visą savo gyvenimą populiarina. Gal mes truputį pasenę, kitaip mąstome“, – kalbėjo Seimo narys.

Socialdemokratų darbo partijos frakcijoje dirbantis Seimo narys tvirtino, kad nesupranta, kodėl aplinkoje kilo diskusijos dėl esą per jauno jo sūnaus amžiaus. Į Žemės ūkio viceministro postą siūlomam M. Čimbarui – 24-eri.

Petras Čimbaras

„Kodėl mes trukdome jaunimui įsidarbinti kur nors ir įgauti patirties? Geriau tegul patirtį įgauna kur nors Ispanijos plantacijose ar Anglijos fermose? – klausė P. Čimbaras. – Aš būdamas 24-erių jau milijonierius buvau. Aš – pirmas emigrantas. Grįžau, įkūriau firmas. Ko čia stebėtis?“

P. Čimbaras piktinosi, kad lietuviai esą neleidžia jaunimui siekti karjeros. „Stebina lietuvių požiūris į mūsų jaunimą. Tie, kurie pagyveno užsienyje, dabar ir sūnus atvyko po ketverių metų, jis dar nesupranta mūsų visuomenės požiūrio į tai, kad jaunimas nereikalingas, – kalbėjo Seimo narys. – Dėl to pas mus ir emigracija tokia didelė, nes mes jaunimui neleidžiame atsiskleisti. Pas mus dar likęs sovietinis mąstymas.“