Šiuo metu partijos skyriuose vyksta ataskaitiniai susirinkimai, per kuriuos inventorizuojami jų nariai.

Dienraščio teigimu, "už partijos borto" atsidurs pirmiausia tie, kurie piktybiškai ar per apsileidimą nemokėjo nario mokesčio, nedalyvavo partijos veikloje, taip pat vadinamosios mirusios sielos, iš kurių partinės priklausomybės liko tik eilutė narių sąrašuose.

Partijos naujosios vadovybės "giljotina" gali pasiekti ne tik daugelį paprastų partijos narių, bet ir kai kuriuos LCS atstovus savivaldybių tarybose, taip pat tuos veikėjus, kurie, vadovų manymu, yra susikompromitavę nešvariais verslo ryšiais.

Kaip "Respublikai" teigė LCS pirmininkas Kęstutis Glaveckas, centristai peržiūri savo atstovų savivaldybių tarybose praeitį.

"Žmonių, kurie yra sutepę savo reputaciją įtarimą keliančiais ryšiais, yra visose partijose, Centro sąjungoje taip pat. Mes bandome nuo jų atsiriboti", dienraščiui sakė K. Glaveckas.

Partijos pirmininkas prognozavo, jog iš partijos narių bus išbraukta apie 20 proc. LCS narių. Tačiau K. Glaveckas įsitikinęs, jog ne bėda, jei partijai sumažėjus keliais šimtais žmonių, į jų vietą ateis nauji.

Seimo narys centristas Virginijus Martišauskas prognozuoja, jog šis valymosi procesas partijoje vyks iki kitų metų sausio pabaigos.

Kaip teigia "Respublika", atsinaujinti LCS privertė Seimo rinkimų rezultatai. LCS Seimo rinkimuose neįveikė 5 proc. rinkimų barjero ir nepateko į parlamentą.

Dėl šios priežasties atsistatydino buvę Centro sąjungos vadovai Romualdas Ozolas, Egidijus Bičkauskas, Vidmantas Staniulis.

Po Seimo rinkimų taip pat paaiškėjo, jog buvusi partijos vadovybė liko skolinga kai kurioms LCS agitacinę medžiagą spausdinusioms firmoms, "Sodrai", mokesčių inspekcijai.

Kad būtų likviduotos šios skolos, buvo paskelbta visuotinė rinkliava partijos viduje.