Šiuo metu su šeima Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenantis R. Kaušas DELFI atsiuntė laišką, kuriame rašo: „Klausinėja manęs, ar skaičiau apie Robertą Šalaševičių. Kur neskaitysi. Tuos bažnyčios biurokratų pareiškimus taipogi skaičiau: melskimės, gaila. Politiškai korektiški pareiškimai. Žodžiu, nieks nesiruošia galvų kapot. Nieko daugiau ir negali laukt. Tik arkivyskupas Gintaras Grušas pabaigoj šliūkšt ir išpila lauk kartu su vandeniu ir kūdikį griovin: „Dievas tegydo žaizdas, kurias sukelia neištikimybė“. Pavadinčiau prarasta proga patylėt“. 

Po tokio komentaro R. Kaušas taip ir mato „vargšą Dievą besikasantį pakaušį: kurion pusėn dabar man stot?“

„O jeigu paklaustume Roberto Šalaševičiaus: Ar nori toliau dirbt?, turbūt sakytų: taip. Myliu tuos žmones, gera man su jais. Jeigu paklaustumėm žmonių, t. y. Bažnyčios: Ar norit, kad ir toliau būtų jūsų kunigas?, turbūt sakytų: žinoma, geras kunigas, koks mums skirtumas. Jeigu slapčia paklaustume arkivyskupo, taip sakant, be protokolo: juk gerai būtų kad liktų..? O tai kur tada problema?“, - klausia R. Kaušas.

Tuo pat metu buvęs dvasininkas tai vadina fantazavimu, „juk yra paragrafai, Romoj parašyti gudrių vyrukų ir pacituoti vietinių jų reprezentantų. Vyrukų, kur vieną gražią dieną sugalvojo būt gudresni už poną Dievą“.

Veiskitės ir dauginkitės? Ot ir nesiveisit ir nesidauginsit ir savo turtais pro šalį nesišvaistysit. Ar ne tie patys vyrukai valdo Vatikano bankelį, per kurį mafija plauna pinigus? Ar ne tie patys vyrukai sukeitinėja pasauly pedofilus vietom?  O gal tie vyrukai yra pernelyg užsiėmę įrenginėdami bažnytėlėse kreditinių kortelių priėmimo aparatukus ir todėl užmiršo panaikint celibatą? O gal tyčia nori palaukt iki tūkstantmečio nuo celibato įsteigimo jubilejaus?“, - žeria klausimus buvęs kunigas.

Anot R. Kaušo, juk galima būtų pasislėpt ir gyvent kaip niekur nieko: „Normas, drausmes ir paragrafus kuriantys vyrukai įrodė, kad galima. Vyrukai, kurie yra tikroji bažnyčia, ir tikrai pastatyta ant akmens, nes žaibas iš dangaus į juos netrenkia, nei Dievas. Tai ko gi tu, Robertai, nebūni ištikimas?“ 

„Dievas tegu gydo tavo žaizdas, Robertai, bet ne tas. Prašviesės vieną gražią dieną, o dabar nesidairyk atgal, - atvirame laiške rašo buvęs Vilkaviškio vyskupijos kunigas. Kaip ir dera pabaigoj, linki viso ko geriausio, „kaip kad biblija sako: vyskupas tegul būna vieną kartą vedęs. Tai Dievo žodis. Kol vyrukai nepanaikino“.

Kviečia melstis už R. Šalaševičių

Kaip antradienį pranešė DELFI, dėl moters kunigystę metęs R. Šalaševičius - buvęs Vilniaus kunigų seminarijos rektorius, Vilniaus arkikatedros klebonas, pastaruoju metu ėjo aukštas kanclerio pareigas Vilniaus arkivyskupijoje.

Vilniaus akrivyskupijos kurijos puslapyje paviešintame arkivyskupo Gintaro Grušo kreipimesi į tikinčiuosius teigiama, kad kunigas R. Šalaševičius, pasibaigus jo paskyrimui Vilniaus arkikatedroje bazilikoje, palieka kunigišką tarnystę.

Kaip teigiama kreipimesi, jis suspenduojamas nuo kunigo pareigų vykdymo dėl susiklosčiusios situacijos.

Arkivyskupas G. Grušas: skaudus įvykis

„Šis įvykis visiems yra skaudus, nes kunigo Roberto tarnystė Vilniaus Šv. Juozapo kunigų seminarijoje, Vilniaus arkikatedroje bazilikoje ir Vilniaus arkivyskupijos kurijoje palietė daugelio žmonių gyvenimą, - kreipimesi teigia arkivyskupas G. Grušas. - Atsakingas pareigas užimantis žmogus lieka trapus ir yra nuolat gundomas. Prašau tikinčiųjų melstis už kunigus, nes pašaukimo kelyje jie įvairiai išbandomi“.

Kurijos puslapyje kviečiama melstis už R. Šalaševičių.

„Šiuo sudėtingu laikotarpiu kviečiu tikinčiuosius melstis už kunigą Robertą ir už visus ganytojus – vyskupus ir kunigus, – taip pat už visą Dievo Tautą Vilniaus arkivyskupijoje“, - rašo Vilniaus arkivyskupas metropolitas.

DELFI komentatoriai sveikina už drąsą, abejoja celibatu

Spalio mėnesį R. Šalaševičius švęs 40-metį. Į kunigus jis buvo įšventintas 2000 metais. Jaunam dvasininkui Popiežius suteikė monsinjoro - Šventojo Tėvo kapeliono - titulą.

Vilniaus arkikatedros bendruomenės narių teigimu, kunigas R. Šalaševičius su parapijiete susipažino per Šventojo Rašto skaitymo užsiėmimus. Prieš kelerius metus į tikinčiųjų bendruomenę įsijungusi moteris Velyknakčio iškilmėje pasikrikštijo.

Antradienį DELFI išpublikuota žinioa buvo viena aktyviausiai komentuojamų. Didžioji dauguma iš daugiau nei 800 komentatorių sveikino R. Šalačevičių už drąsą. Labiausiai skaitytojams patikęs komentaras - „Šaunuolis! Normalus vyras, normalios pakraipos ir ne apgavikas! Negyvena su „gaspadine“, o su mylima moterim. Laimės jiems!“

Antroje vietoje pagal populiarumą – komentaras „Stiprus žmogus“. „Metė karjerą paklausęs širdies. Stiprus jausmas, būkite laimingi šiam gyvenime!“, - linkėjo komentatorius.

Putinu prisistatęs skaitytojas pasidalijo pastebėjimu: „Visai kai Liudas vasaris“, kito nuomone – apie tai net nereikėtų rašyti: „Koks kieno reikalas. Kunigas juk irgi tik žmogus. Gerbkime vieni kitų privatumą. Juk neslapukavo, neištvirkavo, nepaniekino kunigo įšventinimų. Taip apsisprendė. Tai jo sprendimas. Jis nesmerkia mūsų, mes jo“.

Nikos nuomone, „nebūtų to celibato, nereiktų mesti kunigystės...“. Penktoje pagal populiarumą geriausių komentarų vietoje buvusi Vaiva nuoširdžiai sveikino R. Šalaševičių už drąsą, atvirumą bei pasiaukojimą gyventi su švaria sąžine.