„Iš viso išasfaltavome 22,8 km gatvių, suremontavome 13 431 metrų, o visiškai naujai įrengėme 4389 metrų šaligatvių, patiesėme kiek daugiau nei 4 km naujų dviračių takų. Visada akcentavau, kad infrastruktūrą įrenginėjame ne dėl NATO, o vilniečių, tad dabar galėsime tai įrodyti – keliausime į D kategorijos gatves ir įrengsime bent 3 kartus tiek gatvių, kiek padarėme iki samito“, – savo feisbuko paskyroje teigė A. Bužinskas.

„Iš viso pasiruošimui išleidome 10 mln. eurų. Negaliu teigti, kad tai tik NATO samitui skirtos išlaidos, nes didžioji dalis to, ką išleidome, lieka Vilniuje“, – tvirtino jis.

Jis taip pat tvirtino, kad NATO viršūnių susitikimo metu 220 automobilių vairuotojų gavo administracines baudas, 70 automobilių buvo nutempti. Taip pat, politikas pažymėjo, kad buvo apželdintas didelis plotas gėlynų bei nugenėta per 1 tūkst. medžių.

„Dėl saugumo procedūrų Senamiesčio zona ir jos prieigos turėjo būti išvalytos nuo stovinčių automobilių, o eismas – stipriai ribojamas.

Operatyvus viešosios tvarkos pareigūnų reagavimas į piktnaudžiavimus buvo labai svarbi renginio tvarkos ir saugumo palaikymo dalis. 220 automobilių vairuotojų gavo administracines baudas, nes paliko automobilius draudžiamose vietose jau po ženklų įrengimo, 70 iš jų buvo priversti pasinaudoti savivaldybės teikiama priverstinio nuvežimo paslauga“, – tvirtino sostinės savivaldybės administracijos direktorius.

„Apželdinome 1722 kv. m gėlynų ir pastatėme 58 naujas gėlines, nugenėjome per 1000 medžių. Nors tai atlikome prieš pat samitą, 90 proc. gėlių ir krūmų yra daugiamečiai, tad vilniečiai jais galės džiaugtis ir kitąmet“, – pažymėjo jis.

ELTA primena, kad trečiadienį baigėsi Vilniuje dvi dienas trukęs NATO viršūnių susitikimas. Renginio metu galiojo eismo draudimai sostinėje, tačiau buvo užtikrinamas nemokamas viešasis transportas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)