Vilniaus tarybai teikiamame sprendimo projekte nustatytos tiek simbolinės, tiek praktinės privilegijos buvusiems merams. Jei sostinės politikai pritars šiai iniciatyvai, ankstesni miesto vadovai galės gauti ir namie ar darbe pasikabinti vėliavą su Vilniaus herbu. Tačiau tai toli gražu ne viskas.

Palaiminus šį sprendimą, buvę merai galės netrukdomi vaikščioti po savivaldybės pastatą, nors kol kas tai leidžiama tik jos darbuotojams ir tarybos nariams – kitiems asmenims reikia gauti vienkartinius leidimus. O kad būtų dar patogiau, buvusiems miesto vadovams bus leista renginių metu nemokamai statyti automobilius požeminėje aikštelėje po savivaldybės dangoraižiu.

Be to, buvę merai galės iki trijų kartų per metus be jokio mokesčio rengti susitikimus su miesto bendruomene bei svečiais Vilniaus rotušės reprezentaciniame mero kabinete ir kitose rotušės salėse.

Tarp kitų privilegijų, kurias siūloma įtvirtinti sostinės tarybai, yra teisė ant vizitinių kortelių ar antspaudų naudoti Vilniaus herbą, galimybė tapti merų klubo nariu ir įgyti mero garbės patarėjo statusą, gavus miesto valdžios įgaliojimą atstovauti Vilnių komandiruotėse į kitus Lietuvos regionus ar valstybes.

Nuo nepriklausomybės atkūrimo Vilniui vadovavo 12 merų. Pasibaigus įgaliojimams, buvusio mero statusu naudotis galės ir dabartinis sostinės vadovas Artūras Zuokas.

Tiesa, yra ir vienas apribojimas – nuteistiems laisvės atėmimo bausme ar suimtiems buvusiems merams šios privilegijos nebus prieinamos.