Pasak V.Muntiano, vargiai įmanoma "įsivaizduoti didesnį įžūlumą", kaip tokie V.Uspaskicho pareiškimai.

"Ko gero, ir Europa per pastarąjį pusę amžiaus tokių įžūlumo pavyzdžių nėra nei regėjusi, nei girdėjusi. Nebent skaičiusi viduramžių romanuose", - rašoma ketvirtadienį išplatintame pranešime.

Kalbėdams apie "dovanas" V.Muntianas DP lyderiui įgelia, primindamas žiniasklaidoje nuskambėjusią istoriją, esą V.Uspaskichas Vilniuje gyvena su jauna mergina, kuriai ne tik padovanojo butą miesto centre bei prabangų automobilį, bet ir išrūpino tarnybą Ūkio ministerijoje.

"Ponui Uspaskichui primenu, kad Muntianas nėra mergelė, o Kėdainių rajono mero, Seimo nario ar Seimo Pirmininko postai nėra džipai ar prabangūs butai, kuriuos galima dovanoti už įvairias paslaugas", - rašoma pranešime.

Kliūna ir Darbo partijos frakcijos Seime seniūnei Loretai Graužinienei, kurios kandidatūra siūloma į socialinės apsaugos ir darbo ministrės postą.

"Net L.Graužinienės jau priimtas V.Uspaskicho siūlymas užimti socialinės apsaugos ir darbo ministrės postą yra visai ne džipas, o greičiau Darbo partijos vedlio bandymas įrodyti Lietuvai, kad Lenino teiginiai apie tai, kas gali valdyti valstybę, buvo teisingi", - rašoma pareiškime.

Sovietinio socializmo kūrėjo Vladimiro Lenino žodžiai, esą valstybę galinti valdyti kiekviena virėja, liaudyje buvo tapę anekdotu.

Praėjusį šeštadienį vykusiame DP suvažiavime partijos lyderis V.Uspaskichas organizavo savo perrinkimą partijos pirmininku ir kartu pašalino savo oponentą V.Muntianą iš partijos vicepirmininko posto.

DP Kėdainių skyriaus susirinkime ketvirtadienį V.Muntianas planuoja oficialiai išstoti iš partijos.