Buvęs Šakių rajono meras, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas E. Pilypaitis Delfi ketvirtadienį teigė nieko apie šią situaciją nežinantis.

Jis aiškino manantis, kad naujoji valdžia prie jo kimba dėl politinių priežasčių.

Kreipėsi į policiją


Šakių rajono savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Ižganaitis ketvirtadienį Delfi patvirtino, kad savivaldybė dėl negrąžinto telefono aparato kreipėsi į policiją, kuri pradėjo ikiteisminį tyrimą.

„Iškilo toks klausimas, kad po kadenciją baigusių vadovų išėjimo trūksta turto. Mes pradėjome aiškintis ir užkliuvo tai, kad trūksta telefono aparato. Telefonas pagal priklausomumą buvo išduotas prieš dvejus metus merui. Jo niekas nepateikė ir kreipėmės į policijos komisariatą dėl galimai pasisavinto, gal dingusio. Žodžiu, savivaldybės apskaitoje yra, o natūroje – nėra“, – kalbėjo jis.

Delfi žiniomis, aparato, kurio pasigedo savivaldybės administracija, kaina siekia apie 800 eurų, jį savivaldybė įsigijo 2021 metais, o tyrimą dėl turto pasisavinimo atlieka Kazlų rūdos policijos komisariatas.

„Policijos komisariatas pagal pateiktus dokumentus pradėjo ikiteisminį tyrimą – apie tai informavo pats policijos komisariatas, daugiau kol kas neturiu ką komentuoti. Pats bandžiau teirautis, bet puikiai suprantu, kad ikiteisminio tyrimo metu niekas nekomentuoja aplinkybių“, – kalbėjo administracijos direktorius.

Domėjosi, ar nebus nurašytas


Delfi žiniomis, šių metų pavasarį, kadencijai artėjant prie pabaigos, E. Pilypaitis savivaldybėje domėjosi, ar jam išduotas „Samsung“ telefono aparatas nebus nurašytas.

Išgirdęs, kad savivaldybė jo nurašyti neketina, jis atidavė „Samsung“ aparatą, tačiau ne tą, kurį buvo gavęs naudoti, o kitą.

Apie tai paklaustas savivaldybės administracijos direktorius patikino negalintis to komentuoti.

„Aš konstatuoju, kad to aparato, kuris yra dokumentuose apskaitoje, mes neradome. Kadangi aparatas ne vieną ir ne dešimt eurų kainuoja, kreipėmės į policijos komisariatą dėl galimai ar pasisavinto, ar dingusio savivaldybei priklausančio turto“, – sakė jis.

"Samsung Galaxy S6 Edge"

Tačiau tyrimą prižiūrintis Marijampolės apylinkės prokuroras Artūras Bartusevičius Delfi sakė, kad, pagal pirminius apžiūros duomenis, E. Pilypaičio grąžintas telefonas yra ne tas, kuris jam buvo duotas savivaldybės.

Prokuroras pabrėžė, kad buvęs meras kol kas dar nėra apklaustas, o tyrimas tebevyksta.

„Jis bus apklausiamas kaip specialusis liudytojas. Priėmiau nutarimą, kad jis – jau specliudytojas, nors neapklaustas, bet nutarimas priimtas, kad ateityje jis bus apklaustas specliudytoju“, – paaiškino prokuroras.

Specialiuoju liudytoju asmuo apklausiamas tada, kai byloje yra duomenų apie galbūt padarytą nusikalstamą veiką, bet jų nepakanka įtarimams pareikšti.

Pilypaitis: pirmą kartą girdžiu

Delfi susisiekus su E. Pilypaičiu šis teigė esantis labai nustebęs ir nieko negirdėjęs apie policijos pradėtą ikiteisminį tyrimą.

„O kur kas čia kaltina? Pirmą kartą girdžiu tokią istoriją ir nieko negaliu pakomentuoti, nes apie jokį tyrimą aš nesu informuotas“, – Išgirdęs Delfi klausimą ketvirtadienį teigė jis.

Politiko teigimu, teisėsauga jo dar neapklausė. Konservatorius stebėjosi ir tuo, kad į jį dėl to nesikreipė pati rajono savivaldybės administracija.

Klausiamas, ar grąžino telefoną, konservatorius pasakojo, kad grąžindamas savivaldybei jam išduotas darbo priemones jis paprašė savivaldybės Bendrojo skyriaus jam pateikti visą sąrašą daiktų, kuriuos turi grąžinti.

„Viskas buvo Bendrojo skyriaus perdavimo aktu užfiksuota ir mano parašas buvo padėtas. Daugiau aš nieko jums negaliu pakomentuoti, nes nieko nežinau“, – teigė jis.

Delfi paklaustas, ar galėjo būti taip, kad jis grąžino ne tą telefono aparatą, kurį gavo, E. Pilypaitis sakė: „Ką reiškia ne tą? Tų aparatų aš ir dabar pas save turiu net nežinau kokių laikų, jie tiesiog yra nenaudojami. Tai tegul jie pateikia, kas yra, nes dabar aš neturiu ką komentuoti. Mes pasirašėme, žmonės dėjo parašus, iš kur man žinoti kokius jie dėjo parašus ir kur? Į mane net administracija nesikreipė, ar aš ką nors sumaišiau. Ar parodytų dokumentus, arba grąžintus daiktus, dar kažką“.

E. Pilypaitis neneigė anksčiau teiravęsis savivaldybės atstovų, ar jie neplanuoja jam išduoto telefono aparato nurašyti.

„Aš klausiau, aš klausiau ne tik dėl telefono, nes jis jau metų turėjo, nes visa ta technika sensta. Ir žinau, kad kitiems darbuotojams tokias privilegijas duodavo administracija. Ir aš prašiau dar palikti elektroninį paštą su domenu „šakiai.lt“, kadangi aš lieku tarybos narys, bet buvo priimtas sprendimas, kad aš nieko negaliu turėti ir viskas, taip ir atsisveikinome. Aš neturiu nei to domeno, nieko“, – sakė jis.

Konservatorius sakė tai vertinantis kaip kabinėjimąsi – esą kai neturi kuo įkąsti, tada politinį oponentą bandai klibinti tokiais dalykais.

Šakių rajono savivaldybė

Jis teigė tikintis, kad taip naujieji rajono vadovai elgiasi dėl politinių priežasčių.

„Jie važinėja, susitikinėja su gyventojais ir aiškina, kaip buvo blogai, kaip niekas nebuvo padaryta. Reikia pridengti savo neveiklumą kažkokia kita audra“, – teigė jis.

Nuo 2017 metų Šakių rajono mero pareigas ėjęs konservatorius E. Pilypaitis po šių metų pavasarį įvykusių savivaldos rinkimų mero kėdę užleido Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovui Raimondui Januševičiui.

Buvęs rajono vadovas liko savivaldybėje, kur dirba tarybos nariu ir priklauso opozicinei Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)