Šeštadienį T. Mazowieckis lankėsi Palenkės vaivadijos Seinų mieste esančiame centre „Pasienis“, švenčiančiame įkūrimo 22-ąsias metines.

Ekspremjero nuomone, centro „Pasienis - menų, kultūrų, tautų“ veikla yra nepaprastai vertinga iniciatyva, peržengianti regiono ribas, žinoma Lenkijoje ir Europoje.

Pasak T. Mazowieckio, Lenkijos ir Lietuvos santykių blogėjimas yra „absurdas“. „Nėra jokių realių priežasčių juos bloginti, o yra daug priežasčių juos gerinti”, - pabrėžė jis. „Turime bendrų interesų, bendrų tikslų, daug vertybių, atėjusių iš bendros tradicijos, tad mėginkime gaivinti, o ne bloginti savitarpio santykius“, - pareiškė T. Mazoveckis.

Pasak naujienų agentūros PAP, politiko nuomone, santykiai pablogėjo ne tarp žmonių, o „pablogėjo truputį aukščiau ir tai reikia taisyti“. T. Mazowieckio teigimu, Lietuvos ir Lenkijos santykių pablogėjimas „yra absurdiškas, nėra jokios konkrečios priežasties, kad jie blogėtų, bet yra daug priežasčių jiems pagerinti“.

T. Mazowieckis Seinuose dalyvavo diskusijoje „Sunkus pasienis“. Su „Pogranicze“ centro direktoriumi Krzysztofu Czyžewskiu jis kalbėjosi apie pastaraisiais metais dėl tautinių mažumų problemų blogėjančius Lietuvos ir Lenkijos santykius.

Vilniaus ir Varšuvos santykiai yra įtempti dėl skirtingai vertinamos tautinių mažumų padėties - vardų ir pavardžių, gatvių pavadinimų rašymo, švietimo.