„Viską, ką žadėjau daryti, tai ir darysiu. Mano tikslas paprastas – panaikinti konkurso rezultatus. Tam yra išdėstyti motyvai – dėl galimo neskaidrumo ir kitų dalykų. Siekiu, kad būtų skelbiamas naujas konkursas“, – Eltai teigė R. Gudauskas, pažymėdamas, jog teismui tenkinus jo kreipimąsi, bibliotekos vadovo kėdę jis mėgintų užimti darkart.

„Taip, šiai dienai ketinu (dalyvauti pakartotiniame konkurse – ELTA)“, – sako R. Gudauskas.

Pasak buvusio Martyno Mažvydo bibliotekos vadovo, Kultūros ministerijai pavaldžių įstaigų vadovų konkursų rengimo problemos – sisteminės. Tai, anot jo, rodo ne vienas pastaruoju metu apskųstas kultūros įstaigų vadovo konkursas.

„Yra kažkokia problema sistemoje, ji atsiskleidžia tuo, kad yra netinkamai rengiamos konkurso tvarkos, netinkamai apie būsimus konkursus informuojami konkursantai. Yra tam tikrų neatitikčių, bet į detales kol kas negaliu gilintis, čia jau teismo reikalas nustatyti, ar mes teisūs“, – sakė R. Gudauskas.

Jis nurodė, jog kol kas bibliotekai vadovauja laikinai pareigas einantis direktorius, buvęs R. Gudausko pavaduotojas Aidas Sinkevičius. Naujoji vadovė, buvusi Lietuvos kultūros instituto direktorė Laima Žilinskienė kol kas, vykstant teisminiams procesams dėl vadovo konkurso, užimti direktorės posto negali.

ELTA primena, kad R. Gudauskas Martyno Mažvydo bibliotekai vadovavo nuo 2010-ųjų. Vadovo postą jis paliko prieš kelias savaites.

Primenama, jog Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinio direktore konkurso būdu praėjusių metų lapkritį tapo buvusi Lietuvos kultūros instituto direktorė Aušrinė Žilinskienė. Iš penkių pretendentų ji surinko daugiausiai komisijos balų, R. Gudauskas liko antroje vietoje su vienos dešimtosios balo skirtumu.

Lietuvos nacionalinės bibliotekos vadovo kadencijos trukmė – penkeri metai. Kaip numatyta teisės aktuose, vadovo konkursą laimėjusio asmens tinkamumas eiti pareigas tikrinamas teisėsaugos institucijų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)