„Grėsmės nereikėtų pervertinti“


Buvęs Lietuvos kariuomenės vadas, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) narys Arvydas Pocius laidoje „Iš esmės“ kalbėjo, jog teoriškai Baltarusijoje esanti „Wagner“ samdinių grupuotė gali būti panaudota Suvalkų koridoriaus pralaužimui. Tačiau praktiškai, anot pašnekovo, tai būtų beprotystė.

„Nes tiek Lenkijos, tiek ir Lietuvos valstybinės sienos yra siena su NATO ir su ES. Tai reikštų, jog tai būtų viso aljanso užpuolimas pagal galiojančią NATO sutartį, pagal 5 straipsnį, tai būtų viso NATO užpuolimą. Ir tai reikštų III Pasaulinį karą. Teoriškai viskas susidėlioja būtent taip.

Aš labai abejoju, kad tokiu keliu būtų einama. Provokacijų kažkokių tai gali, aišku, padaryti. Ir nei viena šalis – nei Rusija, nei Baltarusija nepripažins, jog tai yra jų valstybių kariai, piliečiai, o tiesiog kažkokia teroristinė grupuotė, kurią reikėtų paprasčiausiai naikinti, jeigu jie kirstų valstybinę sieną su ginklais“, – laidoje „Iš esmės“ sakė parlamentaras, buvęs Lietuvos kariuomenės vadas A. Pocius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)