„Tikiu, kad jūs girdite karo būgnus, mušamus aplink mūsų valstybę ir jos viduje taip pat. Puolimas prieš Lietuvos kariuomenės vadą Valdemarą Rupšį, buvo paskutinis taškas mano apsisprendimo kelyje. (...) Jeigu man bus patikėta ši garbė, užtikrinsiu, kad Lietuva niekada netaps mūšio lauku“, – savo „Facebook“ paskyroje pranešė V. Tutkus.

2023 m. vykusiuose Vilniaus miesto mero rinkimuose, tuo metu Lietuvos regionų partiją atstovaujantis V. Tutkus surinko vos 1,8 proc. balsų.

Prezidento rinkimai vyks 2024 m. pavasarį. Anot visuomenės apklausų, dabartinis prezidentas Gitanas Nausėda juose yra ryškiausias favoritas, į populiariausiųjų trejetą taip pat patenka advokatas Ignas Vėgėlė ir premjerė I. Šimonytė.

Visgi, tik I. Šimonytė yra patvirtinusi, kad dalyvaus rikimuose, G. Nausėda ir I. Vėgėlė sprendimus dėl dalyvavimo žada paskelbti vėliau.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga rinkimuose kelia buvusį sveikatos apsaugos ministrą, Seimo narį Aurelijų Verygą, apie kandidatavimą paskelbė Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška, jį remia Lietuvos regionų partija.