Analitikams svarstant, kokią įtaką Vladimirui Putinui ir jo režimo perspektyvoms turės pasitraukimas iš aneksuoto Chersono miesto, kas dabar jau vadinama strateginiu Rusijos pralaimėjimu, galbūt lemsiančiu ir persilaužimą kare, pats Rusijos autokratas keistai tyli.

Viešoje erdvėje negirdėti jo reakcijos dėl Chersono atidavimo Ukrainai, nors Kremliaus propagandistai neriasi iš kailio bandydami sumenkinti šį Rusijos pralaimėjimą. Jie aiškina, esą tai ne miesto grąžinimas Ukrainos gynėjams, o taktinis manevras, leidžiantis užimti patogesnes gynybines pozicijas, persigrupuoti kariams ir telkti jėgas naujiems smūgiams.

V. Putinui tylint, o analitikams Chersono praradimą vadinant tuo lūžio tašku, kuris gali tapti masinio nepasitenkinimo pačioje Rusijoje pradžia, pasigirsta svarstymų, ar pats V. Putinas suvokia situacijos, į kurią jis pateko rimtumą.

Buvęs artimas Rusijos prezidento bičiulis, Kremliaus bankininku vadintas, o po konflikto su valdančiojo elito atstovais į užsienį pasitraukęs milijardierius Sergejus Pugačiovas atskleidė, kokiomis kategorijomis mąsto V. Putinas ir kas lemia jo sprendimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)