„Mano manymu, būtų protingiausia, kad mokesčių įstatymai būtų priimti rudenį, svarstomi kartu su kitų metų biudžeto projektu. Jeigu bus bandoma taikyti buldozerinę sistemą, kuri tikrai Lietuvoje nepasiteisino, nenoriu grįžti į ankstesnę praeitį, tikrai manau, bus daug chaoso. Gali būti pateikta daug nereikalingų pasiūlymų ir gali susilaukti teigiamų sprendimų kai kurie pateikti ekspromtu populistiniai pasiūlymai, nes populizmas Europoje ir pasaulyje tik stiprėja, o ilgalaikėje finansinėje perspektyvoje gali atnešti neigiamas ekonomines ir finansines pasekmes. Mano patarimas būtų: neskubėti, išdiskutuoti ir ramiai rudenį juos priimti“, - pirmadienį žurnalistams sakė A. Butkevičius.

Jo nuomone, svarstant mokesčių reformą buvo padaryta didžiulė klaida, kada praeitą savaitę, kai vyko diskusija plenariniame posėdyje, nebuvo leista Seimo nariams diskutuoti, nes prezentacija jau buvo keletą kartų padaryta ir frakcijose.

„Be diskusijų priimti mokesčių įstatymus yra gana sudėtinga, tai, manau, čia viena padaryta tam tikra klaida. Antra klaida buvo padaryta, kad komitetuose svarstymas prasidėjo labai vėlai, jeigu norime priimti iki liepos 1 d. šituos mokestinius įstatymus“, - sakė A. Butkevičius.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas sako, kad jį nustebino tai, kad Seimo Socialdemokratų darbo frakcijos atstovas komitete nepalaikė su Vyriausybe suderinto siūlymo dėl 20 proc. GPM tarifo.

„Socialdemokratų darbo frakcijos atstovo balsavimas komitete mane nustebino“, - pirmadienį žurnalistams sakė S. Jakeliūnas.

Tuo tarpu A. Butkevičius sako, kad frakcija turi tik vieną atstovą Seimo Biudžeto ir finansų komitete. „Jeigu vienas žmogus nulemia galutinį rezultatą, tai, manau, kad tada reikėtų ieškoti kitų priežasčių. Įsivaizduokime, jeigu komitete negalime susitarti dėl Vyriausybės pateiktų projektų, tai ką galima kalbėti apie sprendimų priėmimą plenariniame posėdyje“, - sakė A. Butkevičius.

Seimas po pateikimo yra pritaręs įstatymų projektams, reglamentuojantiems mokesčių reformą, dabar jie svarstomi komitetuose. Ketvirtadienį projektų svarstymas turėtų sugrįžti į plenarinių posėdžių salę.