Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM), ši medžiaga skirta bendrojo lavinimo mokyklų ir neformaliojo švietimo pedagogams, kad suteiktų papildomų žinių apie šalies saugumą ir gynybą.

„Tikiu, kad šis leidinys padės mokytojams lengviau integruoti žinias apie šalies nacionalinį saugumą ir gynybą į bendrojo ugdymo procesą ir ugdyti moksleivius sąmoningais ir atsakingais Lietuvos piliečiais, besirūpinančiais šalies saugumu ir gynyba“, – pranešime cituojamas krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Pasak leidinių rengėjų, kiekvienos valstybės nacionalinio saugumo ir gynybos politikos pagrindas yra tos šalies piliečių vertybių sistema, kadangi piliečių pasirengimas saugoti ir ginti šalį priklauso ir nuo kiekvieno asmens atskirai, ir nuo visos visuomenės pilietinio brandumo.

„Lietuvos piliečių rengimas šalies ginkluotai ir neginkluotai gynybai yra sudėtinė ir neatsiejama mūsų visuomenės pilietinio ugdymo proceso dalis“, – sako leidinio autorės doc. Audronė Petrauskaitė, doc. Rolanda Kazlauskaitė Markelienė ir lektorė Rasa Gedminienė.