Taip jis reagavo į Liberalų sąjūdžiui pareiškus įtarimus politinės korupcijos byloje buvusio bendražygio E. Masiulio išsakytą frazę, kad nauja šioje situacijoje tik tai, kad atsivertė būgnų berniuko korta.

„Matyt, būgnų berniukas nepajėgdamas garbingai ir civilizuotai nuversti E. Masiulį iš partijos pirmininkų pasitelkė teisėsaugą“, – įžvelgė jis.

Nors E. Masiulis nepatikslino, kokį asmenį turi omenyje, nesunku suprasti, kad jo kritikos strėlių sulaukė europarlamentaras ir buvęs garsus pokerio žaidėjas A. Guoga.

Tikina, kad tuos pačius įtarimus girdime jau metus

Šiuo metu jis keliauja, tad A. Guogos komentarą DELFI el. paštu perdavė jo komandos atstovai.

„Lietuvoje yra daug liberaliai mąstančių žmonių ir jiems, aišku, sunku išgyventi laukimo periodą. Liberalų sąjūdis apsivalė solidžiai, turi puikių laisvės idėjomis tikinčių žmonių, stiprius skyrius, bet dirbti dabar reikės dvigubai, jei lyginsime su kitomis partijomis“, – rašoma laiške DELFI.

Pasak A. Guogos, penktadienį teisėsauga nieko naujo, iš esmės, nepasakė. Esą tuos pačius įtarimus girdime metus laiko.

„Kol socialdemokratai suka partines intrigėles, pasaulis juda į priekį, rinkose vyksta milžiniški pokyčiai. Ypač – skaitmeninėje rinkoje, kurioje turime galimybę padaryti tikrai dėmesio vertų žingsnių, pritraukti talentų ir kapitalo. Todėl dabar visiems linkiu, kad teisėsauga, kuo greičiau užbaigtų Liberalų sąjūdžio bylą, o socialdemokratai išsispręstų savo hamletišką dilemą būti ar nebūti vieningais koalicijoje“, – nurodė jis.

Kas žinoma?

DELFI primena, kad penktadienį prokuratūra pagarsino, kad vienoje stambiausių politinės korupcijos bylų teisėsauga reiškia įtarimus dviem parlamentinėms partijoms – Liberalų sąjūdžiui ir Darbo partijai. Iš viso šioje byloje įtarimai pareikšti 3 juridiniams ir 5 fiziniams asmenims.

Pareigūnai tikina surinkę įrodymus, kad E. Masiulis, veikęs partijos naudai ir interesais, iš „MG Baltic“ koncerno viceprezidento Raimondo Kurlianskio už šiam koncernui palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą savo ir partijos naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį grynaisiais, taip pat kyšius nematerialia forma. Kaip vėliau patikslino Eugenijus Gentvilas, tai – dalyvavimas koncernui priklausančio LNK kanalo televizijos laidoje „Alfa savaitė“ 2015 m. lapkričio 4 dieną.

Taip pat įtariama, kad buvęs Seimo narys Šarūnas Gustainis, veikęs partijos naudai ir interesais, iš to paties R. Kurlianskio už šiam koncernui naudingų politinių sprendimų priėmimą savo ir partijos naudai priėmė 8,7 tūkst. eurų kyšį, užmaskuotą kaip paramą viešajai įstaigai, organizuojant politinės partijos narių mokymus.

Tuo metu buvęs Seimo narys Vytautas Gapšys, veikęs politinės partijos interesais, iš to paties koncerno viceprezidento R. Kurlianskio už šiam koncernui palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą partijos naudai esą paėmė 12 tūkst. eurų kyšį. Už šią sumą padarytos nuolaidos transliuojant šios partijos politinę reklamą per koncernui priklausančias televizijas.

Šiemet vasarį įtarimai dėl papirkimo ir prekybos poveikiu pateikti ir 80 įmonių valdančiam „MG Baltic“ koncernui kaip juridiniam asmeniui.

Vykstant šiam tyrimui, kaip specialieji liudytojai apklausti „MG Baltic“ prezidentas D. Mockus, valdybos narys Romanas Raulynaitis. Teisėsaugos įtarimus koncernui jo vadovai vadino spaudimu ir piktnaudžiavimu teise.

Byloje kaip liudytojus prokurorai apklausė didžiąją dalį praėjusios kadencijos Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narių. Be kitų asmenų taip pat apklaustas konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis, jo partietis Mantas Adomėnas, buvęs Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius, Vilniaus meras, Liberalų sąjūdžio vadovas Remigijus Šimašius.