„Norėtųsi, kad jų santykiai būtų darbiniai. Kad būtų susitinkama, tada, kada reikia, pasitariama – to ir linkėčiau, nes galvoju, kad ir prezidentas, ir premjerė – tai yra svarbios pozicijos ir nuo jų gero bendro darbo labai priklauso žmonių gyvenimas“, – prezidento ir premjerės bendradarbiavimo reikšmę „Žinių radijui“ penktadienį akcentavo V. Blinkevičiūtė.

Vertindama pastarąjį po ilgos pertraukos įvykusį premjerės ir prezidento susitikimą dėl švietimo, mokslo ir sporto ministro kandidatūros, LSDP pirmininkė sako turinti lūkestį, kad sprendimas ministro tvirtinimo klausimu bus rastas greitai.

„Tikiuosi, kad kaip galima greičiau naujasis ministras prisieks Seime – Seimas dėl to ir sesiją pratęsė. Darbų šioje srityje yra labai daug“, – pažymėjo V. Blinkevičiūtė.

V. Blinkevičiūtė nevengia kritikos konserrvatoriams dėl pastaruoju metu demonstruoto santykio į prezidentą. Anot socialdemokratų pirmininkės, valdančiųjų arogancija nuteikia nemaloniai.

„Kuomet stebėjau per televizorių prezidento metinį pranešimą ir kai mačiau tas reakcijas, nuteikė tikrai nekaip. Suprantu, kad kritiką girdėti kiekvienam iš mūsų nemalonu, nesvarbu, kur tai būtų. Bet kai esi tokioje aukštoje pozicijoje, kuri tau patikėta Lietuvos žmonių, turi sugebėti ją priimti ir padaryti išvadas ir sprendimus. O tuoj pat apsižodžiuoti, teikti komentarus – man tai nesuvokiama iš principo“, – pažymi V. Blinkevičiūtė.

„Tiesiog linkėčiau gal mažiau arogancijos – vis tik iš valdančiųjų, konservatorių pusės. (…) Nes jei nori darbo ir rezultato – eik, sėsk prie bendro stalo, daryk sprendimus. Nesvarbu, kad išrinko (į prezidento postą – ELTA) ne konservatorių atstovą, bet gi Lietuvos žmonės išrinko. Tiesiog labai prašau ir linkiu, kad tas bendravimas politikų tarpe tikrai klostytųsi visiškai kitaip“, – kalbėjo socialdemokratų lyderė.

ELTA primena, kad tarp Vyriausybės ir Prezidentūros jau kurį laiką tvyrojo įtampos ir reguliarūs premjerės I. Šimonytės bei šalies vadovo darbiniai susitikimai nevyko. Politikai intensyviau bendradarbiavo šio Seimo kadencijos pradžioje, tačiau vėliau susitikimai ėmė retėti.

Prezidento vyriausiasis patarėjas dar birželio viduryje Frederikas Jansonas sakė, kad šalies vadovas jau kurį laiką neturėjo oficialaus darbinio susitikimo su premjere, mat, pasak jo, Vyriausybės vadovė neišreiškia noro susitikti ir aptarti politikos aktualijų su Daukanto aikštės lyderiu.

Pati premjerė anksčiau nurodžiusi, kad jos ir prezidento santykiai yra konstruktyvūs, o tarpusavio susitikimų pakanka, kad būtų sklandžiai išsprendžiami svarbiausi valstybės klausimai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)