Ji taip pat pažymėjo, kad, jei „čekučių“ skandale socialdemokratų partijos nariams teisėsauga pateiks kaltinimus, tokiems asmenims narystė partijoje bus iškart stabdoma.

„Jei tik bus iškeltos bylos, pateikti kaltinimai, iš karto suspenduojama narystė (partijoje – ELTA). Ir visai nesvarbu, kas tas žmogus ir kokias pareigas užima. Tą aš jums garantuoju“, – TV3 televizijai pirmadienį teigė V. Blinkevičiūtė.

Ji pažymėjo, kad dėl lėšų įsisavinimo skaidrumo įtarimų susilaukę socialdemokratų partijos nariai turėtų pirmiausia patys apsvarstyti savo likimą politikoje.

„(Žmogus turėtų – ELTA) grąžinti lėšas, apmąstyti, ar jis gali būti toliau politikoje. Apmąstyti, kaip jis pats jaučiasi būdamas toje politikoje ir tiesiog pačiam priimti sprendimus. Aš galvų nekapojau ir nekaposiu. Bus teisėsaugos institucijų sprendimai, tada bus padaryti atitinkami sprendimai“, – pabrėžė V. Blinkevičiūtė.

„Nesu, nebuvau ir nebūsiu iš tų žmonių, kur iškėlusi kokią nors vėliavą, visiems pranešiu, kiek nukirtau galvų. (…) Galima sustiprinti kolektyvą, bendrą atsakomybę, pareigos jausmą visiškai kitais būdais“, – sakė politikė.

ELTA primena, kad kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) yra pradėjusi ikiteisminius tyrimus Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių, Šiaulių, Kauno miesto, Kauno rajono, Ignalinos, Lazdijų, Vilniaus miesto bei Jonavos savivaldybėse.

Viešai klausimų dėl galimo piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis yra sulaukęs ir Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) narys, Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius. Kaip skelbė savivaldos skaidrumo tyrimą inicijavęs visuomenininkas Andrius Tapinas, gavus M. Sinkevičiaus išlaidų ataskaitas,suabejota politiko įsigytais dviem televizoriais. M. Sinkevičiui klausimai buvo keliami ir dėl keturių telefono sąskaitų, šešių banko kortelių, kuriomis apmokėtos sąskaitos už kurą, intensyvių kelionių karantino metu.

M. Sinkevičius savo „Facebook“ paskyroje sureagavo į abejones ir pasiaiškino dėl poros televizorių. Pasak mero, dokumentuose įsivėlė „techninė klaida“, todėl kanceliarinėmis išmokomis buvo apmokėtos tik poros mėnesių sąskaitos. LSA prezidentas pažadėjo šias spragas ištaisyti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)