„Manau, kad blogai, jog taip yra. Šiuo laikotarpiu reikia ne spręsti kas važiuos į Europos Vadovų Tarybą, bet dirbti bendrai ir sutelktai. Priimti bendrus sprendimus, tartis bendrai dėl geriausios pozicijos Lietuvai ir visai ES“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė socialdemokratė, komentuodamas ketvirtadienį įsiplieskusį konfliktą tarp prezidento ir valdančiųjų.

Pasak jos, Europos Sąjungos lygiu ieškant Lietuvai tinkamiausio sprendimo dėl išaugusių elektros kainų erdvės pasireikšti užteks visiems.

„Reikia dirbti darbą, to darbo yra visiems. Tikrai užtenka tos erdvės pasireikšti, svarbiausia, kad būtų rezultatas“, – teigė ji.

Visgi, politikės manymu, šioje situacijoje kalčiausi yra konservatoriai. Pasak jos, valdančiosios partijos lyderiai visai be reikalo priminė viešojoje erdvėje jau nebefigūravusią istoriją dėl atstovavimo EVT.

„Mano įsitikinimu, visai nereikalingai šiuo atveju konservatoriai ir Gabrielius Landsbergis išstojęs pareiškė, kad premjerė turi dalyvauti EVT, o ne prezidentas. Po to dar pati premjerė pridėjo... Kam to reikia dabar?“, – retoriškai klausė V. Blinkevičiūtė.

„Tegu savo darbus atlieka energetikos ministras, Vyriausybė, o prezidentas atstovės toje EVT ir tada mes turėsime tam tikrą rezultatą“, – sakė socialdemokratė ir palinkėjo konservatoriams keistis.

„Linkėčiau, kad tokie dalykai nepasikartotų... Bet vėlgi, nori nenori grįžti prie to paties – tikriausiai konservatoriai kitaip negali. Jeigu jiems kažkas oponuoja, tai iš karto yra blogis. Reikėtų pasikeisti šiuo sudėtingu laikotarpiu ir dirbti bendrai su prezidentu, o ne konfrontuoti bei kabinėtis“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

ELTA primena, kad ketvirtadienį prezidentas, reaguodamas į užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio siūlymą, kad į artimiausią EVT turėtų vykti premjerė, akcentavo, jog jis yra vienintelis tiesiogiai visų Lietuvos Respublikos gyventojų renkamas politikas, o savo konstitucinių funkcijų taip pat nėra nusiteikęs niekam deleguoti. Be to, pažymėjo prezidentas, siekiant važiuoti į Briuselį spręsti išaugusių elektros kainų problemų, reikia būti pasiruošusiam. O dešiniųjų Vyriausybė, žurnalistams teigė šalies vadovas, tokia nėra. Anot jo, šiuo metu Ingridos Šimonytės vedamas Ministrų kabinetas neturi jokių konkrečių pasiūlymų.

Į tokią išsakytą poziciją netruko sureaguoti ir premjerė. Pasak jos, būtų gerai, jei prezidentas ne tik mokytų kitus kaip elgtis, bet ir pats prisiimtų deramą atsakomybę.

„Jeigu prezidentas yra prisiėmęs atsakomybę tai daryti, tai būtų nelabai etiška mokėti tik piršteliu parodyti į kitus. Reikia ir savo atsakomybės dalį prisiimti“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė Vyriausybės vadovė.

Diskusijos dėl atstovavimo EVT kilo po to kai užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis trečiadienį pareiškė, kad, siekiant Lietuvai tinkamo sprendimo dėl išaugusių elektros kainų, būtų gerai, kad ne prezidentas, bet premjerė važiuotų į artimiausią Europos Vadovų Tarybą. Tokią poziciją G. Landsbergis išsakė komentuodamas šalies vadovo Gitano Nausėdos antradienį išsakytą poziciją, kad jis vertins tai, kaip energetikos ministrui Dainiui Kreiviui toliau seksis derėtis ES ir Švedijoje dėl Lietuvai svarbių sprendimų elektros energijos sektoriuje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)