„Jeigu aš būčiau Seimo narė, aš balsuočiau už civilinės sąjungos įstatymo projektą“, – TV3 televizijai pirmadienį įvardijo V. Blinkevičiūtė.

Socialdemokratų partija niekada nebuvo ir nebus vieno ar dviejų klausimų partija“, – akcentavo V. Blinkevičiūtė, reaguodama į praėjusią savaitę Laisvės partijos lyderės Aušrinės Armonaitės išreikštą kritiką.

Kaip buvo skelbta anksčiau, A. Armonaitė viešojoje erdvėje pareiškė, kad nors socialdemokratų lyderė tarptautiniuose formatuose skelbiasi esanti už žmogaus teises, visgi vengia pateikti tiesų atsakymą, ar socialdemokratų frakcija Seime vieningai palaikys civilinę sąjungą.

„Geriausia tai yra sėdėti Briuselyje ir kartą per mėnesį pezėti visokius dalykus apie „paprastų žmonių“ gyvenimą Lietuvoje. Tarptautiniuose europarlamento ir kairiųjų formatuose skelbtis už žmogaus teises, o grįžus namo toliau vyniotis nuo tiesaus atsakymo, tai ar bus vieningas socialdemokratų frakcijos palaikymas Civilinės sąjungos įstatymo priėmimui“, – savo feisbuko paskyroje praėjusią savaitę rašė A. Armonaitė.

ELTA primena, kad Seimas po svarstymo gegužės mėnesį pritarė valdančiosios daugumos partijų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui. Tam, kad jis būtų priimtas, parlamentarai turės balsuoti dar kartą.

Skeptiškai įstatymą vertina dalis Seimo narių valdančiojoje daugumoje ir opozicijoje. Abejones dėl projekto ne kartą yra išsakęs ir prezidentas. Visgi, konkrečių įstatymo detalių bei savo požiūrio dėl jų šalies vadovas nekomentuoja ir tikina, kad laukia galutinio Seimo apsisprendimo.

Įstatymą inicijavusios Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė rugpjūčio pabaigoje pareiškė, kad artėjanti Seimo rudens sesija yra paskutinė, kada galima priimti Civilinės sąjungos įstatymo projektą.