Pasak V. Blinkevičiūtės, valdantiesiems konservatoriams ir liberalams derėtų įsiklausyti į prezidento žodžius: pradėti megzti dialogą su visuomene, rodyti daugiau pagarbos žmonėms.

„Mes dar pernai nevykusias ir su profesinėmis bendruomenėmis bei su savivaldybėmis neaptartas švietimo ir sveikatos reformas raginome stabdyti. Neatsitiktinai sveikatos reformą ir jos pasekmes prezidentas pavadino „prakeiksmu“. Situacija mūsų mokyklose irgi tik blogėja“, – sako V. Blinkevičiūtė.

„Šaltų skaičių politika, bejausmiai optimizavimai ir nesibaigiančios reformos turėtų pagaliau baigtis. O šią nevykusią Vyriausybės kryptį galėtų pakeisti visų Lietuvos žmonių matymas ir jų galimybės gyventi geriau, saugiau. Konservatoriai ir liberalai taisyti savo klaidas dar turi laiko. Įsiklausydami ir bendradarbiaudami, neskirstydami žmonių į „savus“ ir „svetimus“, – pažymėjo ji.

LSDP lyderė pabrėžia, kad žmonių pajamų ir galimybių skirtumas Lietuvoje dramatiškas, skurdo rodikliai taip pat beveik nemažėja, todėl socialdemokratai palaiko šalies vadovo siūlymus dėl neapmokestinamo pajamų dydžio (NPD) ir minimalios mėnesinės algos (MMA) suvienodinimo.

„Lietuvos žmonės nori teisingumo, priimtinesnės ir paveikesnės socialinės politikos. Ypač svarbu yra švietimas, sveikatos ir socialinė apsauga. Deja, kaip pastebėjo ir prezidentas, valdantiesiems svarbiau, kad biudžete skaičių eilutės sutaptų. Arba asmeninės ambicijos, o ne komandinis darbas. Tad neatsitiktinai laikas, skirtas veikti šalies žmonių labui, vis dažniau bėga valdančiųjų tarpusavio santykių aiškinimuisi, o ne problemų sprendimui“, – vertina V. Blinkevičiūtė.

LSDP pirmininkė priduria, kad prezidento pastaba dėl Lietuvos žmonėms valdančiųjų rodomos nepagarbos – neatsitiktinė.

„Politinę kultūrą tiesiog pakeitė savo galios ir vietos rodymas oponentui. Kai konservatoriai pasako „o mes žinome geriau“, joks prasmingas dialogas neįmanomas. Jei nėra nė menkiausio noro įsiklausyti ir išgirsti, bet koks bendradarbiavimas baigtas.

Pasitikėjimas ištirpsta. Juk niekada ne per vėlu dirbti ir bendradarbiausi su mokytojų, medikų, pareigūnų, profesinių sąjungų, smulkaus ir vidutinio verslo bendruomenėmis, galiausiai valstybės tarnautojais, socialiniais darbuotojais ir kitomis visuomenės grupėmis. To ir linkėčiau konservatoriams ir liberalams“, – sako V. Blinkevičiūtė.

ELTA primena, kad, vadovaujantis Konstitucija, prezidentas Seime skaito metinius pranešimus, kuriuose aptaria šalies padėtį, svarbiausius Lietuvos vidaus ir užsienio politikos įvykius.
Tokius pranešimus šalies vadovai tradiciškai skaito parlamento pavasario sesijos metu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)