Politikė pažymi, kad Lietuvos socialdemokratų partijai (LSDP) priklausantys parlamentarai visus politinius procesus vertina labai pragmatiškai.

„Socialdemokratų valios niekada niekur netrūksta. Socialdemokratai visą laiką visus politinius procesus vertina labai pragmatiškai. Ir konservatoriams ar liberalams besti pirštu į socialdemokratus, kai mes esame opozicijoje, tikrai nederėtų“, – LRT televizijai teigė V. Blinkevičiūtė.

Politikė akcentuoja, kad jos vadovaujama LSDP labai gerai apsvarsto kiekvieną įstatymo projektą ir tada priima atitinkamus sprendimus.

„Taip ir šiuo atveju. Aš manau, kad kai pavyks rasti sprendimus ir sutarimą valdančiajai koalicijai, tada socialdemokratai ir priims savus sprendimus“, – pabrėžė V. Blinkevičiūtė.

LSDP pirmininkė mano, kad valdančiųjų negebėjimas susitarti dėl Civilinės sąjungos įstatymo rodo, jog rimtos koalicijos tarp konservatorių ir liberalų – nėra.

„Jie yra valdančioji dauguma ir akivaizdu, kad, ko gero, rimtos koalicijos šiuo klausimu tarp konservatorių ir liberalų nėra, kaip ir dėl mokesčių reformos valdančiosios koalicijos nėra. Taigi, linkėčiau nepermesti tų klausimų, kuriuos jie teikia, opozicinėms partijoms, tačiau rasti sutarimą koalicinių partijų viduje“, – akcentavo politikė.

ELTA primena, kad Seimas po svarstymo gegužės mėnesį pritarė valdančiosios daugumos partijų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui. Tam, kad jis būtų priimtas, parlamentarai turės balsuoti dar kartą.

Skeptiškai įstatymą vertina dalis Seimo narių valdančiojoje daugumoje ir opozicijoje. Abejones dėl projekto ne kartą yra išsakęs ir prezidentas. Visgi, konkrečių įstatymo detalių bei savo požiūrio dėl jų šalies vadovas nekomentuoja ir tikina, kad laukia galutinio Seimo apsisprendimo.

Įstatymą inicijavusios Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė rugpjūčio pabaigoje pareiškė, kad artėjanti Seimo rudens sesija yra paskutinė, kada galima priimti Civilinės sąjungos įstatymo projektą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)