Duodamas interviu Lenkijos radijui, B. Komorowskis neslėpė, kad nemažos viltys siejamos ir su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) dalyvavimu koalicijoje. Sykiu Lenkijos prezidentas užsimena, kad prie valdančiųjų prisijungusi LLRA lenkų tautinės mažumos klausimus gali spręsti Lietuvos vidaus politikoje – kur kas efektyviai nei iki Seimo rinkimų.

„Rinkimuose LLRA pelnė Seimo narių mandatus, įėjo į koaliciją ir turi savo atstovus Vyriausybėje. Visau tai kuria visiškai naują situaciją. Tikiuosi, situaciją, kuri bus palanki valstybių ir visuomenių bendradarbiavimo plėtrai, kuri suteiks lenkų mažumai geresnes galimybes ginti savo interesus Lietuvos valstybės politikos rėmuose“, - kalbėjo B. Komorowskis.

Komentuodamas Lietuvos politikų pareiškimus, jis neslėpė po žodžių lauksiantis ir darbų.

„Kol kas yra pareiškimai iš naujųjų valdančiųjų pusės. Pareiškimai, kuriuos reikia priimti su viltimi. Ir stebėti, ar tie pareiškimai pavirs veiksmais“, - tęsė B. Komorowskis, pridurdamas, kad ir Lenkijos valdžia ketina dėti visas pastangas vardan santykių atšilimo.

Lenkijos prezidentas pažymėjo, kad jo valstybė Lietuvai savo poziciją turėtų reikšti „ramiai, be spaudimo“. „Taip pat parodant, kaip su tam tikrais tautines mažumas liečiančiais klausimais susitvarkė Lenkija“, - pažymėjo B. Komorowskis.