Birštono savivaldybės tarybos narys, Antikorupcijos komisijos pirmininkas konservatorius Darius Šeškevičius raštu kreipėsi į savivaldybės administracijos direktorių socialdemokratą Valentiną Vincą Revucką, prašydamas pateikti atsakymus dėl savivaldybei priklausančio buvusios poliklinikos pastato nuomos Vilniuje įsikūrusiai bendrovei „Freiluva“, įkūrusiai poilsio namus „Birštono banginukas“, ir patalpų subnuomos premjero dukros bendrovei „Banginuko vaišės".

Anot „Kauno dienos“, opozicija įtaria, kad socialdemokratų valdoma Birštono savivaldybės taryba įtartinomis aplinkybėmis už mažą kainą išnuomojo pastatą bendrovei „Freiluva“, kuri į dalį patalpų įsileido A.Butkevičiaus dukters verslą. „Freiluva“ buvo įregistruota vos prieš pasirašant pastato nuomos sutartį su Birštono savivaldybės administracija, bendrovės direktorius ir vienintelis akcininkas yra Vilniaus rajone veikiančios viešosios įstaigos Antavilių pensionato ilgametis direktorius Bronislovas Freimantas. Premjero dukros bendrovė „Banginuko vaišės“ Vilniuje buvo įregistruota likus mėnesiui iki kepyklėlės-užkandinės atidarymo Birštone.

Ministro pirmininko atstovė spaudai Evelina Butkutė - Lazdauskienė teigia, kad I.Vaitasė verslą vysto pagal įstatymus. Premjero patarėja Birštono konservatoriaus kreipimąsi vertina kaip siekį juodinti valdančiuosius.

„Premjero dukra yra suaugęs žmogus, turintis teisę Lietuvoje dirbti, įgyvendinanti savo idėjas, neprašantis premjero pagalbos, bet vystantis verslą pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus. Turimas akcijas ji yra deklaravusi, kaip to reikalauja įstatymai. O konservatorių bandymai prikibti dar kartą įrodo, kad opozicija neturi idėjų, kaip patraukti rinkėjus, tad mato vienintelį būdą, kaip pakelti savo reitingus – tik juodinant valdančiuosius, kuriant istorijas apie jų artimuosius“, - BNS teigė E.Butkutė - Lazdauskienė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (319)