„Ne mūsų iniciatyva einantis šis projektas, nes man regis tą iniciatyvą turi Užsienio reikalų ministerija. Šiuo metu žinau, kad ir NSGK svarsto apie tą iniciatyvą. Mes dabar bandom susiderinti, kad nedubliuotume darbų ir pasiūlymas išeitų iš kažkurios iš šių institucijų“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė A. Bilotaitė.

„Vidaus reikalų ministerijos pozicija, kai šis įstatymas buvo svarstomas Seime, buvo tokia, kad tiek Rusijos piliečiams, tiek Baltarusijos piliečiams šioje situacijoje, šiame laikotarpyje turėtų būti taikomi tokie pat ribojimai. (...) Pasikeitus aplinkybėms ir situacijai, mes matome, kad gali būti priimtas ir kitos sprendimas parlamente – bet čia jau parlamento valia“, – nurodė ji.

ELTA primena, kad pastarąjį mėnesį šalyje tęsiasi diskusijos dėl ribojamųjų priemonių Rusijos ir Baltarusijos piliečiams suvienodinimo.

Prezidentas Gitanas Nausėda jau anksčiau ragino Seimą apsvarstyti vienodus ribojimus rusams ir baltarusiams. Apie tai jis priminė ir reaguodamas į Baltarusijoje dislokuotos Rusijos samdinių „Wagner“ keliamą grėsmę.

Vidaus reikalų viceministras Vitalijus Dmitrijevas pranešė, kad ministerija mato poreikį sugriežtinti nacionalines sankcijas į šalį atvykstantiems Baltarusijos piliečiams.

Visgi, dalis valdančiųjų skeptiškai vertina tokią iniciatyvą. Nors tvirtina, kad svarstyti ribojimų griežtinimą būtina, nurodoma, kad svarbu išlaikyti tinkamą bendradarbiavimą ir paramą Baltarusijos opozicijai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją