Ministrė A. Bilotaitė iš arti susipažino su Migracijos departamento specialistų darbu ir mokėsi, kaip reikia suvesti registruojamo asmens duomenis į elektroninę duomenų sistemą MIGRIS, paimti biometrinius duomenis.

„Čia, kaip ir kituose pabėgėlių registracijos centruose, labiausiai trūksta darbo rankų. Šiuo metu poreikis – 272 kvalifikuotų darbuotojų, kurie padėtų registruoti atvykstančius ukrainiečius. Visas šalies institucijas ir įstaigas kviečiame deleguoti valstybės tarnautojus, kurie turi teisę dirbti MIGRIS sistema“, – sako ministrė A. Bilotaitė.

Penktadienį posėdžiavusi Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisija (VESK), vadovaujama vidaus reikalų ministrės, nusprendė pasitelkti valstybės institucijų darbuotojus į pagalbą registracijos centruose karo pabėgėliams iš Ukrainos.

Vidaus reikalų ministerijos pranešime nurodoma, kad Migracijos departamentui reikalingi valstybės tarnautojai, gebantys suvesti duomenis į MIGRIS duomenų bazę, tikrinti asmens tapatybę, paimti biometrinius duomenis ir atlikti dokumentų patikrą.

Visi Migracijos departamento darbuotojai registracijos procesui yra maksimaliai mobilizuoti. Tačiau toks krūvis Migracijos departamentui sustabdo kai kurias svarbias migracijos paslaugas Lietuvos piliečiams, pažymima VRM pranešime.

MIGRIS sistemoje jau registruota daugiau nei 10 000 karo pabėgėlių iš Ukrainos. Lietuvoje registruotiems Ukrainos piliečiams ir asmenims užtikrinamos socialinės garantijos ir galimybė dirbti.

Lietuvoje veikia trys registracijos centrai Alytuje, Marijampolėje, Vilniuje. Ukrainiečiai registruojami ir teritoriniuose Migracijos departamento padaliniuose, atsižvelgiant į karo pabėgėlių srautus planuojama registracijos centrų tinklą plėsti.

Kitą savaitę, planuojama, pradės veikti trys nauji ukrainiečių registracijos centrai Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose. Dar vienas toks centras, jau antras, turėtų atsirasti sostinėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją