„Palaikome Suomijos, kuri patiria Rusijos organizuotą hibridinę ataką, nacionalinį sprendimą uždaryti visus pasienio su Rusija punktus“, – nurodo A. Bilotaitė, komentare, kurį Eltai perdavė Vidaus reikalų ministerijos (VRM) Strateginės komunikacijos skyriaus vedėjas Mindaugas Bajarūnas.

„Regioniniam sprendimui kol kas poreikio nematome. Prie Lietuvos sienų kol kas ramu. Turime aiškius grėsmių indikatorius pagal kuriuos ir veiksime. Stebim situaciją ir reaguosim, jei bus pokyčių“, – tikina ji ir priduria, kad Lietuva palaiko nuolatinį kontaktą su kaimyninėmis valstybėmis ir dalijasi aktualia informacija.

Antradienį Suomijos premjeras Petteris Orpo pranešė, kad Helsinkis uždarys paskutinį sienos su Rusija perėjimo punktą.

„Šiandien vyriausybė nusprendė uždaryti visus perėjimo punktus ties rytine siena“, – žurnalistams sakė P. Orpo.

Suomijos vidaus reikalų ministrė Mari Rantanen pridūrė, kad uždarymas įsigalios naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį ir truks iki gruodžio 13 d.

Suomija prie savo sienos su Rusija pastaruoju metu fiksuoja išaugusius migrantų, neturinčių reikalingų dokumentų, srautus.

Skaičiuojama, kad nuo rugpjūčio pradžios į Suomiją per rytinės sienos perėjimo punktus be vizų pateko beveik 1 000 migrantų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)