„Aš norėčiau patikslinti, kad artimiausiu metu bus pasiūlytas. Tikrai nebuvo minima ir sakoma, kad artimiausiu metu jis atsiras. Tiesiog, artimiausiu metu Vidaus reikalų ministerija siūlys tarpinstituciniame formate tokį dalyką aptarti, įsivertinti“, – trečiadienį žurnalistams sakė A. Bilotaitė.

Pasak jos, šis Vidaus reikalų ministerijos (VRM) siūlymas dar turės būti suderintas tiek tarpinstituciniame lygmenyje, tiek ir su Pasienio plėtros komisija.

„Vakar buvo pasitarimas jau ir Vidaus reikalų ministerijoje, buvo sukviestos skirtingos ministerijos, skirtingos institucijos, buvo sutarta dėl tam tikro plano, kuriame sudėlioti tam tikri grėsmių lygiai ir atitinkamai išeinančios pasekmės, tam tikri etapai“, – sakė ministrė.

„Tai tiesiog pasiūlymas buvo Vidaus reikalų ministerijos, o toliau yra kiti etapai. Ir tik apsvarsčius įvairiuose formatuose toks projektas atsiranda“, – pridūrė ji.

Nuo rugpjūčio vidurio jau laikinai uždaryti Šumsko ir Tverečiaus pasienio kontrolės punktai su Baltarusija.

Lenkijos pasienyje su Baltarusija veikia vienas pasienio kontrolės punktas, Latvijos pasienyje – du, o Lietuvos pasienyje – keturi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją