Visgi, pasak jos, galutinis šio klausimo sprendimas yra Pilietybės komisijos ir prezidento Gitano Nausėdos rankose.

„Mano žiniomis, jau Migracijos departamentas yra apibendrinęs ir pateikęs savo vertinimą mums. Ir šiuo metu Vidaus reikalų ministerija ruošia jau Pilietybės komisijai kreipimąsi su siūlymu svarstyti šį lausimą“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė A. Bilotaitė.

Pasak jos, siūlymas svarstyti klausimą Pilietybės komisijai yra rengiamas įvertinus visų procese dalyvaujančių institucijų pateiktus vertinimus.

„Norėčiau atkreipti dėmesį, kad Migracijos departamentas vertino skirtingų institucijų pateiktą informaciją, tame tarpe ir Užsienio reikalų ministerijos, Krašto apsaugos ministerijos vertinimus. Ir iš to teikia siūlymą svarstyti šį klausimą Pilietybės komisijai“, – akcentavo A. Bilotaitė

Pasak ministrės, Pilietybės komisija turės apsispręsti, kokį siūlymą pateikti prezidentui, o šalies vadovas, įvertinęs visus argumentus, turės priimti galutinį sprendimą.

„Mes matome tą visą bendrą kontekstą ir teikiame tokį siūlymą, bet sprendimų priėmimas lieka vis tik Pilietybės komisijos ir prezidento rankose“, – akcentavo A. Bilotaitė.

Seimo nariai iniciavo Lietuvos pilietybės panaikinimą M. Drobiazko ir dėl to kreipėsi į Vidaus reikalų ministeriją (VRM).

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė anksčiau sakė matanti moralinio pagrindo naikinti ledo šokėjos M. Drobiazko išimties tvarka suteiktą Lietuvos pilietybę.

Tačiau, birželio mėnesį ministrė pažymėjo, kad sprendimas priklausys nuo žvalgybos tarnybų vertinimo ir Prezidentūros.

ELTA primena, kad šokių ant ledo porai M. Drobiazko ir Povilui Vanagui pasirodžius Sočyje Kremliaus ruporu vadinamo Vladimiro Putino atstovo Dmitrijaus Peskovo žmonos renginyje, prezidentas Gitanas Nausėda paragino inicijuoti teisės aktų pakeitimus dėl pilietybės atėmimo išimties tvarka.

Prezidentas taip pat pasirašė dekretą, kuriuo išbraukė ledo čiuožėjų porą iš apdovanotųjų Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino 5-ojo laipsnio ordinu sąrašo, pažeminus apdovanotojo vardą.

Rusijoje gimusiai ir gyvenančiai M. Drobiazko Lietuvos pilietybė buvo suteikta išimties tvarka už nuopelnus sporto srityje.