„Lietuva yra pasiūliusi savo pagalbą, kokią mes galime suteikti – pareigūnai, kurie yra pasirengę. Šiuo metu dar iš Graikijos nesame gavę patvirtinimo, kad jie sutinka priimti mūsų ugniagesius“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį teigė A. Bilotaitė.

„Pareigūnai yra pasiruošę ir bet kuriuo metu, kai tik gaus patvirtinimą iš priimančios šalies, kad jie laukia, yra pasirengę nedelsiant išvykti į pagalbą“, – patikino ministrė.

Anot jos, kitų priemonių, kurių labai reikia Graikijai, pavyzdžiui, gaisrų gesinimo lėktuvų, Lietuva neturi, todėl negali jų pasiūlyti.

„Kita prašoma pagalba – reikalingos tam tikros priemonės, pavyzdžiui, atitinkama technika, lėktuvai, kuriais gesinami gaisrai. Mes tokių priemonių neturime ir negalime pasiūlyti“, – sakė A. Bilotaitė.

ELTA primena, kad Graikijos Rodo ir Korfu salose bei daugelyje kitų Graikijos regionų dėl užsitęsusios sausros jau vienuolika dienų tęsiasi miškų gaisrai.

Pirmadienį auštant į visus gaisro židinius buvo pasiųsti gaisrų gesinimo lėktuvai ir sraigtasparniai.

Antradienį Graikijoje sudužus gaisrų gesinimo lėktuvui, žuvo du pilotai, o trečias žmogus buvo rastas negyvas, nesiliaujamai plintant liepsnoms.

Pirmieji gaisrai prasidėjo netoli Atėnų praėjusį pirmadienį, tvyrant karščio bangai ir pučiant stipriam vėjui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją