Tačiau teismo medicinos ekspertai iki šiol nepateikia išvadų dėl tikslių įvykio aplinkybių. Žuvusios moters vyras Visvaldas Matijošaitis teigia, kad neseka ikiteisminio tyrimo, nes tai jo žmonos jau nebeprikels. Tuo metu patys ekspertai pripažįsta, kad toks ilgas laikotarpis – nėra įprasta situacija.

Situacijos neseka

Šiuo metu Kauno apygardos prokuratūra tebelaukia komisijos, kurią sudaro trys Vilniaus teismo medikų ekspertai, išvadų. Neoficialiai kalbama, kad išvados gali būti pateiktos rugsėjo antroje pusėje. Tai reiškia praėjus pusmečiui nuo mirties fakto.

„Žinokite, nežinau. Aš visiškai nesidomiu. Buvau tik iškart po nelaimingo atsitikimo, o kokia dar bus sistema, kokių dar institucijų – tikrai nežinau. O nesidomiu iš tiesų, nes nei teismo ekspertai, nei prokurorai, nei kunigas, nei pats Dievas man žmonos nesugrąžins. Du paskutiniai gali paguost ar pasiguost, o anie dirba savo darbą ir tegul dirba“, - DELFI teigė V. Matijošaitis,

Paklaustas, kaip jaučiasi tiek ilgai laukdamas išvadų, vienas turtingiausių Lietuvos verslininkų teigė, kad šioje situacijoje nieko pakeisti negali.

„Malonumo nėra jokio jau vien iš pačio fakto, iš pačio žmonos netekimo fakto. O toliau nuo manęs niekas nepriklauso“, - teigė V. Matijošaitis.

Verslininkas bei Kauno miesto tarybos narys nesileidžia į kalbas, kad toks ilgas tyrimas gali būti kažkam naudingas.

„Gal iki kitų savivaldybių rinkimų temps“, - liūdnai juokauja V. Matijošaitis.

Pripažįsta: pusmetis – per ilgas laikotarpis

Valstybinės teismo medicinos tarnybos vadovas dr. Romas Raudys plačiau pakomentuoti tyrimo eigą nepanoro.

„Nieko nekomentuojame. Mes atsiskaitome tik tyrimo užsakovams, tai yra prokurorams“, - DELFI teigė tarnybos vadovas. Jis taip pat neatskleidė, kokie trys ekspertai priklauso grupei.

Tačiau R. Raudys pripažino, kad paprastai pusmečio pakanka atlikti tyrimus.

„Galiu pasakyti tiek, kad pusmetis nėra įprastinis ekspertinių tyrimų atlikimo terminas. Tai yra specifiniai dalykai kiekvieno tyrimo atveju, kurie gali prailginti tyrimų terminą“, - DELFI teigė R. Rudys.

Patyrė sunkią traumą ir neatsigavo

DELFI primena, kad 55 metų I. Matijošaitienė ankstų kovo 12-osios rytą savo namuose patyrė sunkią traumą – moteriai nukritus nuo laiptų buvo nustatytas kaukolės pamato lūžimas, kraujavimas į galvos smegenis, stuburo juosmeninės dalies slankstelio lūžimas. Dėl galvos smegenų tinimo buvo atliktos net trys operacijos. Tačiau medikų pastangos buvo bevaisės – moteris mirė. I. Matijošaitienė dar prieš mirtį buvo išreiškusi savo valią, kad po mirties jos organai turėtų būti paaukoti donorystei. Artimieji šį prašymą įvykdė.

Kaip DELFI pasakojo V. Matijošaitis, lemtingą rytą I. Matijošaitienė nubudo apie 5.30 val. Moters akys buvo jautrios šviesai, todėl neretai I. Matijošaitienė rytais nedegdavo šviesos, kol nepriprasdavo akys. Spėjama, kad moteris suklupo ar nepastebėjo laiptų ir tai tapo nelaimės priežastimi.