2022 m. sausio 14 d. Lietuvą apskriejo neeilinė žinia, kad Vilniuje, Mokslininkų g. 6, įgriuvo statomas penkių aukštų pastatas.

Ugniagesiai gelbėtojai iš įvykio vietos pranešė, kad nugriuvo 3-iojo aukšto atraminė kolona, dėl to sulūžo ir įgriuvo 4-ojo aukšto perdanga. Ugniagesių duomenimis, tik dėl laimingo atsitiktinumo žmonės nenukentėjo. Aukų pavyko išvengti, nes įvykus nelaimei statybininkų tuo metu statomame pastate nebuvo.

Delfi susipažino su avarijos tyrimo aktu – jame pateikta informacija skandalinga. Statybvietėje užfiksuota daugybė grubių pažeidimų. Tačiau nemažiau įdomu tai, kad Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai baigus tyrimą rangovo atestatas ne iš karto buvo sustabdytas.

Delfi viešina avarijos kaltininkus ir tai, kokios atsakomybės jie sulaukė. Tačiau ar tokios sankcijos gali atgrasyti nuo tokių pažeidimų ateityje?

Statytojas UAB „Inovacijų ir verslo centras“ teigė, kad griūtis pirmiausia įvyko dėl prastų oro sąlygų. Tačiau pripažino, kad įtakos galėjo turėti ir prastas rangovo darbas.

„Statinio avarija pirmiausia įvyko susiklosčius ypatingoms stichinėms aplinkybėms. Susidaręs vėjo koridorius ir stichiniai vėjo gūsių dažniai didele dalimi ir lėmė minėtą kolonos griūtį. Jei ne šios gamtos sąlygų nulemtos aplinkybės, griūtis nebūtų įvykusi apskritai.

Taip pat griūtis įvyko ir dėl kelių kitų aplinkybių, tokių kaip netinkamas rangovo darbas, techninio prižiūrėtojo neišpildytos nuostatos informuoti Statybos inspekciją dėl fizinio darbų sustabdymo ir kt.“, - teigiama įmonės komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)