„Pagrindinė priežastis, dėl ko bus pasitelkiami sprogmenys yra ta, kad siekiant suvaldyti triukšmo lygį, kuris yra iš tikrųjų didelis dirbant pneumatiniams kaltams, siekiama procesą pagreitinti ir turėti kuo mažiau nepatogumų vilniečiams, aplinkinių teritorijų gyventojams, verslams. Iš pradžių buvo planuota, kad aikštelėje dirbs 10 pneumatinių kaltų, bet triukšmo lygis yra per didelis ir matydami, kad visi higienos reikalavimai būtų viršyti, šiuo metu teritorijoje dirba trys hidrauliniai kaltai“, – ketvirtadienį žurnalistams teigė V. Benkunskas.

„Tokiu tempu ardant pamatus, turėtume daug didesnį laiko poreikį ir dėl to buvo nuspręsta panaudoti sprogmenis, kurie mums leis šį procesą daug greičiau pabaigti“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad Vilniuje griaunamos nuo 1993 metų nebaigto statyti Nacionalinio stadiono konstrukcijos. Išvalius teritoriją ant sostinėje esančios Šeškinės kalvos turėtų prasidėti naujo daugiafunkcio komplekso statybos.

Pagal koncesijos sutartį su investicijų bendrove „BaltCap“, šalia prekybos centro „Akropolis“ Vilniuje bus statomas daugiafunkcis sporto kompleksas, kurį, be nacionalinio stadiono, sudarytų dar 15 sporto objektų: lengvosios atletikos aikštė, 6 krepšinio salės, 3 futbolo treniruočių aikštės, rankinio, gimnastikos, bokso salės. Taip pat suplanuoti sporto muziejus, bendruomenės centras, biblioteka, vaikų darželis.

Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas birželio mėnesį aiškino, kad visų griovimo darbų nebuvo spėta padaryti per numatytą keturių mėnesių laikotarpį nuo šių metų sausio iki gegužės, todėl, kad požeminė stadiono dalis dėl savo konstrukcijos ardoma sunkiau nei numatyta. Tačiau, pasak jo, antžeminių konstrukcijų griovimo darbai buvo įvykdyti laiku.

Vicemero teigimu, tolesni darbų etapai užtrukti neturėtų, nes po pabaigtų griovimo darbų iki pat Naujųjų metų teritorijoje nenumatytos jokios statybos.

Vilniaus vicemeras V. Benkunskas tvirtino, kad pabaigus griovimo ir sklypo paruošimo darbus šių metų rugsėjo mėnesį bus grįžta prie anksčiau numatyto plano. Anot jo, iki 2023 m. sausio mėn. turėtų būti pabaigtas techninis stadiono projektavimas bei tuo pat metu prasidėti statybos darbai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)