Seimo konservatorių frakcijos seniūnas Jurgis Razma dienraščiui „Lietuvos rytas” patvirtino, kad šiomis dienomis Dalios Grybauskaitės patarėjai kvietėsi į Prezidentūrą kai kuriuos jo vadovaujamos frakcijos narius ir kalbėjosi apie susiklosčiusią situaciją ir R.Palaitį.

J.Razma, kaip rašo dienraštis, net išsiuntinėjo savo bendražygiams specialų elektroninį laišką, kuriame prašo jų, gavus bet kokį kvietimą iš Prezidentūros, informuoti apie tai frakcijos vadovybę.

„Be reikalo tokių laiškų, žinoma, nerašyčiau. Man yra žinomas mažiausiai vienas toks atvejis. Tad manydamas, jog šitokių bandymų gali būti ir daugiau, paprašiau kolegų, kad jie prieš tai kreiptųsi į frakcijos vadovybę, kuri apie šiuos politinius klausimus turi daugiau informacijos”, – sakė J.Razma.

J.Razma nenorėjo atskleisti nei prezidentės komandos kalbinto konservatoriaus pavardės, nei kokios paramos vidaus reikalų ministro istorijoje esą prašė Prezidentūra. Šaltiniai didžiojoje Seimo frakcijoje „Lietuvos rytui” teigė, kad šalies vadovės patarėjai galėjo prašyti kai kurių dešiniųjų paramos R.Palaičiui tuo atveju, jei jį prezidentė paliktų poste, o konservatorių vadovybė vis tiek nuspręstų jam surengti interpeliaciją.

DELFI primena, kad premjerui prezidentei antradienį pasiūlė atleisti R. Palaitį iš pareigų. Šalies vadovė sprendimą turėtų priimti pirmadienį, po susitikimo su LiCS lyderiu A. Čapliku ir pačiu R. Palaičiu.