Kaip DELFI pasakojo Rokiškio rajono policijos komisariato viršininkas Stasys Meliūnas, parlamentaras greičiausiai agituodamas rinkėjus lankėsi gyvenamųjų namų kvartale Tulpių gatvėje

„Seimo narys, kaip supratome, lankė piliečius, dalino rinkiminės agitacijos lapelius. Tulpių gatvėje yra privačių namų kvartalas ir viename kieme Seimo narys neapsižvalgė, neįvertino, kad namą saugo keturkojis sargybinis, neatidžiai įėjo ir nukentėjo – jam sužalotos rankos“, - pasakojo S. Meliūnas.

Rokiškio policijos komisariato viršininkas teigė, kad šuo buvo laikomas pagal visas taisykles – jis buvo pririštas ir aptvertoje teritorijoje, nors galėjo lakstyti ir palaidas, tik tokiu atveju reiktų prie vartų užkabinti ženklą, kad teritoriją saugo šuo.

„Šuo buvo saugomas pagal taisykles – pririštas, šiaip galėtų būti ir palaidas, nes ten privati uždara teritorija, visur tvoros. Tokiu atveju piliečiui reiktų turėti ženkliuką, informuojantį prie įėjimo, kad teritorijoje palaidas piktas šuo, bet šiuo atveju nereikia, nes jis pririštas prie grandinės“, - teigė pašnekovas.

Viršininko teigimu, policija apsisprendė nepradėti administracinės teisenos bylos, juo labiau, kad A. Kazulėnas pretenzijų neturėjo ir pats atsiprašė gyventojų, kad įėjo į jų teritoriją.

Paklaustas, ar Seimo narys gali siekti patekti į privataus kiemo teritoriją, S. Meliūnas teigė, kad tai nėra draudžiama, ypač jei varteliai neužrakinti: „Jeigu pilietis sukonkretintų uždarą teritoriją, tai jis nors kabliuką padarytų, kad varteliai neatsidarytų. Bet dabar šito dalyko nebuvo, varteliai atsidarė, todėl čia nėra įsibrovimo į privačią teritoriją“.

Pats A. Kazulėnas pasakojo vykdęs rinkimų agitaciją ir privataus namo kieme iš garažo pusės nepastebėjęs pririšto šuns.

„Jis puolė ant manęs ir ranką truputį įdrėskė, reikėjo truputį susiūti delną. Nieko ten labai baisaus, vaikštinėju ir toliau pas žmones. Iš šono gal atrodo baisiai, bet nieko ten nebuvo“, - teigė parlamentaras.

Anot Seimo nario, įėjus pro vartelius šuo ant jo nelojo, tačiau šoko ant jo iš šono.

„Iš pasalų jis taip, matyt, ar miegojo, ar kaip. Aš įėjau į jo teritoriją, bet net nepamačiau, taip iš šono šoko, puolė ant manęs. Toks didelis šuo, kaukazo aviganis arba mišrūnas kažkoks, taip aršiai labai, toks baisus. Ant manęs šoka, aš su kojom, su rankom ir matyt į nasrus pakliuvo tas delnas, tai brūkštelėjo“, - pasakojo A. Kazulėnas.

Politikas sako nuvažiavęs į medicinos įstaigą, kur jam susiuvo delną. Jis teigė pretenzijų šuns šeimininkams nereiškęs, nes šuo buvo pririštas. „Tik aš ne pro tą pusę ėjau, pasirodo jie vaikšto pro vieną pusę, o aš ėjau ten kur garažas, bet aš nežinojau“, - reziumavo konservatorius.